Az amerikai nagykövet kitüntette a Háttér Társaság a Melegekért szervezetet

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

háttér társaság civil

Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet az emberi jogok érvényesüléséért és a diszkrimináció ellen folytatott tevékenységéért Aktív állampolgárságért oklevéllel tüntette ki a Háttér Társaság a Melegekért civil szervezetet hétfőn Budapesten.

A diplomata az eseményen elmondta, Barack Obama amerikai elnök júniust a meleg büszkeség hónapjának nyilvánította, hogy felhívják a figyelmet az LMBT- (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) közösség helyzetére. Ennek jegyében adta át a nagykövet az oklevelet egy olyan szervezetnek, amely - mint fogalmazott - sokat tesz ezért a közösségért. Kifejtette: a Háttér Társaság a Melegekért az egyik legrégebbi szervezete a magyar LMBT-közösségnek, igyekszik más egyesületeket is támogatni, valamint segíti a vidéki szervezetek alakulását és fejlődését.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis az aktív állampolgársággal kapcsolatban felidézte, az ókori Görögországban az állampolgárságot szerzőknek arra kellett esküt tenniük, hogy halálukkor nem gyengébb, hanem erősebb országot hagynak hátra. Az aktív állampolgár szerepet vállal közössége életében, szerves részévé válik annak - hangsúlyozta.

A Háttér Társaság a Melegekért szervezet telefonos lelkisegély-szolgálatot működtet, jogi segítséget nyújt a magyarországi LMBT-közösségnek, HIV/AIDS-tanácsadóvonalat tart fenn, valamint tanulmányokat és kutatást végez például a transzneműek egészsége témában. A szervezet kiáll az LMBT-jogokért helyi és országos szinten is, valamint részt vesz a magyar kormány és a civil társadalom konzultációiban.

A budapesti amerikai nagykövetség az idén indította el az aktív állampolgárokat elismerő kezdeményezését, amelynek keretében Eleni Tsakopoulos Kounalakis olyan embereket és szervezeteket tüntet ki az országban, akik vagy amelyek közösségük jobbá tételéért dolgoznak.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook