Fővárosi Közgyűlés – A Jobbik elutasítja a dugódíjat

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

jobbik dugódíj

A Jobbik elutasítja a dugódíjat és a hídpénzt, ezek mindenféle megoldását sarcnak tartja – jelentette ki Losonczy Pál, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

"A Jobbiknak az az álláspontja, hogy bevezethetjük a dugódíjat most június 27-e és július 1-je között, amikor is a homoszexuális olimpia lesz a városban, tehát a dugódíj körülbelül erre való" – fogalmazott a Fővárosi Közgyűlés ülésének kezdete előtt Losonczy Pál, kiemelve, hogy más esetben nem támogatja a díjat.

A jobbikos politikus kifogásolta, hogy a kormány kivonulna a BKV támogatásából, miközben a főváros a GDP 50 százalékát hozza.

A Jobbik képviselőcsoportjának vezetője azon reményének is hangot adott, hogy másfél év után megoldódik a CET Közraktárak projekt ügye, amely eddig 2,5 milliárd forint bevételkiesést okozott Budapestnek.   Emellett elkapkodottnak nevezte a Budapest név használatával kapcsolatos javaslatot, jelezve, hogy ellenőrizhetetlen az ajándéktárgyak után fizetendő 100 forintos összeg. Hozzátette: New Yorkban például hivatalos boltokban lehet kapni ezeket a termékeket, s nem a gyártóknak kell megfizetniük a névhasználatot.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője megismételte a taxisrendelettel kapcsolatos álláspontját, miszerint az a szakma számára is elfogadható, ugyanakkor kizárja a hibrid és az elektromos autókat, ami hiba.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook