SZMA: Mert ki kell állni a gyűlölettel szemben

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Budapest Pride szma

Az utóbbi hetekben számos gyűlöletbűncselekményt követtek el szélsőségesek a magyarországi zsidó és roma közösséggel szemben. A Budapest Pride szervezői elítélnek minden magyarországi kisebbséget érő gyűlöletbűncselekményt, uszítást, rasszista és antiszemita beszédet.

Budapesten május 22-én meggyalázták Raoul Wallenberg szobrát, két nappal később uszító antiszemita szövegekkel firkáltak össze egy emlékművet a Duna-parton, június 5-én inzultálták Schweitzer József volt főrabbit. Május 29-én Nagykanizsán horogkeresztet és rasszista szövegeket festettek egy házra, számos roma család házát megjelölték; június 11-én megrongáltak egy helyi menórát.

Szolidaritásunkat fejezzük ki a magyarországi zsidó és roma közösség tagjaival.

Ha Te is kiállsz a gyűlölet ellen, tarts velünk július 7-én, szombaton a Budapest Pride Felvonuláson! Mindannyiunk érdeke fellépni a különböző kisebbségeket érő támadásokkal szemben.

A Budapest Pride Film- és Kulturális Fesztivál Szervezői

A non-profit Szivárvány Misszió Alapítvány által évente megrendezett Budapest Pride fesztivál célja a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség építése és erősítése, a többségi társadalom megszólítása, az LMBTQ emberekkel szembeni sztereotípiák és előítéletek csökkentése, valamint figyelemfelhívás a jog- és esélyegyenlőség fontosságára.

Budapest, 2012. Június 17.
Szivárvány Misszió Alapítvány

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook