Szőcs lemondása - Jobbik: az Orbán-kormány tagjai még lemondani sem tudnak tisztességesen

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

jobbik lemondás

A Jobbik szerint úgy látszik, az Orbán-kormány tagjai még lemondani, megbukni sem tudnak tisztességesen. Az ellenzéki párt szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: a huszonkét éves gyakorlatot folytatva Szőcs Géza sem képes felfele bukás nélkül, csendben távozni a közéletből, hiszen a miniszterelnök főtanácsadójává lép elő.

Farkas Gergely és Novák Előd úgy véli: Szőcs Gézának nem kellett volna mást tennie, mint elismernie, hogy a rá bízott felelősségteljes munkát - részben külső körülmények, főként a megszorítások miatt - nem tudta elvégezni, "a liberális hegemónia megmaradt".

"A Gyurcsányék alatt elfojtott magyar kultúrát ugyanis az elmúlt két év alatt szinte teljesen kivéreztette az Orbán-kormány, a korábban sikeres magyar kulturális élet összes zászlóshajója örül, ha vegetálni tud - az Operaháztól a Hagyományok Házáig" - értékelte a Jobbik. Hozzátették: forráshiány miatt csökkentett üzemmódban működnek a kulturális intézmények és értékes fesztiválok, romokban hever a magyar művészeti oktatás az alapfoktól a felsőoktatásig, a tehetséges fiatal művészek pedig a lehetőségek hiányában elhagyják Magyarországot.

A jobbikos politikusok szerint szintén Szőcs Géza regnálásának "köszönhető" részben, hogy a magyarságot és a keresztény embereket sértő, a homoszexualitást népszerűsítő előadásoknak és kiállításoknak adhatott otthont a Nemzeti Színház, ahol kis híján ünnepséget szervezett a román nagykövetség Erdély elcsatolásának évfordulóján.

A Jobbik "jó pihenést kíván Szőcs Gézának, főtanácsadóként talán több ideje marad szunyókálni, mint azt tette az elmúlt években parlamenti ülések, díszvacsorák, előadások és interjúk alatt".

Szerdán jelentették be, hogy Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár felmentését kérte az emberi erőforrások miniszterétől. Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta Szőcs Géza lemondását, egyben felkérte őt arra, hogy a továbbiakban miniszterelnöki főtanácsadóként végezze tevékenységét.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook