LMP: Homofób kirohanások helyett befogadó társadalmat

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

LMP LMP

A Homofóbia és a transzfóbia ellenes világnapon az LMP azt kéri a hazai politikai és közéleti szereplőktől, hogy minden eszközzel lépjenek fel a homofób megnyilvánulások, a diszkrimináció és az erőszak ellen. Szexuális orientációtól és nemi identitástól függetlenül minden magyar állampolgár a nemzet teljes jogú és értékű tagja.

Ma huszonkét éve, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) törölte a mentális betegségek jegyzékéből a homoszexualitást. Az információhiányból adódó előítéletek azonban sajnos ma is tartják magukat, így napjainkban is sok embert ér hátrányos megkülönböztetés azért, mert nemi identitásuk eltér másokétól.

Gyakorta hallhatunk olyan esetekről és bűncselekményekről, amelyek a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek ellen irányulnak. A közösség tagjait nap mint nap érhetik rosszalló megjegyzések, ítélkezés, iskolai zaklatások, verbális támadások, gyűlöletbeszéd, illetve fizikai bántalmazás.

Sajnálatos például, hogy a BRFK évről-évre próbálja megakadályozni a Budapest Pride Felvonulást, és gyakran az Országgyűlésben is elhangzanak homofób megnyilatkozások.

A társadalmi elutasítottság, a félelem és a kirekesztés polgártársaink egy részét magányra vagy rejtőzködő életre kényszeríti. Ehelyett az LMP őszinte és toleráns, sokszínűségében harmonikus politikai közösségként szeretné látni Magyarországot, ezért arra kér minden politikai és közéleti szereplőt, hogy határozottan lépjen fel a kirekesztés minden formája ellen.

Szabó Tímea 
országgyűlési képviselő,
az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook