A Város Mindenkié szolidaritást vállal a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberekkel

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Budapest Pride szolidaritás

Noha A Város Mindenkié csoport elsősorban a hajléktalan és lakhatási nehézségekkel küzdő emberek érdek- és jogvédelmével foglalkozik, komolyan vesszük azt, amit a nevünk üzen, vagyis, hogy a város valóban legyen minden olyan elnyomott és kirekesztett csoporté is, akiknek jelenleg nincsen lehetőségük arra, hogy a társadalom teljes jogú tagjaként éljenek.

Mint azt a 2009-es és 2010-es Meleg Méltóság Menetén történt részvételünk is mutatja, kiemelten fontos számunkra, hogy kiálljunk a melegek jogai mellett. Tiltakozunk a Mirkóczki Ádám Jobbikos parlamenti képviselő által 2012. április 10-én benyújtott egy törvényjavaslat és két alaptörvény-módosítás ellen, melyek esetleges elfogadásával a médiatörvény, a Büntető törvénykönyv, a reklámszabályozásról szóló jogszabályok és az Alaptörvény büntethetővé tennék és ellehetetlenítenék a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek puszta létezését Magyarországon.

A Szivárvány Misszió Alapítvány közlése szerint „A reklámtörvény módosításával betiltaná azon hirdetéseket, melyek „egyes szexuális magatartászavarokat - különösen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat - társadalmilag általánosan elfogadott, követendő példaként mutat be”. Javaslatai úgy módosítanák az Alaptörvényt, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer embereken kívül mindenkinek joga lenne a békés gyülekezéshez; ez többek közt a Budapest Pride felvonulás betiltását jelentené. Továbbá pénzbírsággal lennének büntethetők az utcán kézenfogva sétáló vagy csókolózó LMBTQ emberek.”

Támogatásunkat és szolidaritásunkat 2012. július 7-én is ki fogjuk fejezni azzal, hogy újra részt veszünk a Budapest Pride-on!

http://avarosmindenkie.blog.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook