NEM HAGYJUK! - a Budapest Pride szervezőinek közleménye a Jobbik törvényjavaslatairól

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

Budapest Pride nem hagyjuk!

2012. április 10-én Mirkóczki Ádám Jobbikos parlamenti képviselő egy törvényjavaslatot és két alaptörvény-módosítást nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyek esetleges elfogadásával a médiatörvény, a Büntető törvénykönyv, a reklámszabályozásról szóló jogszabályok és az Alaptörvény büntethetővé tennék és ellehetetlenítenék a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek puszta létezését Magyarországon. Mirkóczki Ádám az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja.

A reklámtörvény módosításával betiltaná azon hirdetéseket, melyek „egyes szexuális magatartászavarokat - különösen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat - társadalmilag általánosan elfogadott, követendő példaként mutat be”. Javaslatai úgy módosítanák az Alaptörvényt, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer embereken kívül mindenkinek joga lenne a békés gyülekezéshez; ez többek közt a Budapest Pride felvonulás betiltását jelentené. Továbbá pénzbírsággal lennének büntethetők az utcán kézenfogva sétáló vagy csókolózó LMBTQ emberek.

Mi, a Budapest Pride Film- és Kulturális Fesztivál leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és heteroszexuális szervezői

FELHÁBORODÁSUNKAT FEJEZZÜK KI a Mirkóczki Ádám és a Jobbik által képviselt fasisztoid nézetek miatt.

NEM HAGYJUK, hogy mindennapi életünket és alapvető önkifejezésünket megpróbálják ellehetetleníteni, legalapvetőbb szabadságjogainkat korlátozni.

FELSZÓLÍTJUK a magyar kormányt, a magyar miniszterelnököt, a parlamenti pártokat, az Országgyűlés elnökét és a köztársasági elnököt, hogy határolódjanak el a törvényjavaslatok által képviselt nézetektől és tegyék világossá, hogy 2012-ben Magyarországon ilyen törvényjavaslatoknak helye nincs.

KÖVETELJÜK, hogy a hamarosan létrejövő etikai bizottság, amely a képviselők által tanúsított rasszista, antiszemita, idegenellenes és iszlamofób megnyilvánulásokat büntetné, lépjen fel a homofób és transzfób felszólalások ellen is.

A HALLGATÁS BELEEGYEZÉS. Kérünk mindenkit, aki elítéli a Jobbik által benyújtott javaslatokat, emelje fel a szavát és tiltakozzon!

Várunk minden leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és heteroszexuális támogatót az idei Budapest Pride felvonulásra július 7-én!

Budapest Pride

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook