A Magyar Családtudományi Társaság nem érti a melegek aggodalmait

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

család MCST

A Magyar Családtudományi Társaság vezetősége  cáfolja a Népszabadságban 2012. február 25-én és 26-án  megjelent cikkek állításait. A cikkek olyan idézeteket tulajdonítanak Társaságunknak, melyek nem szerepelnek sem Alapszabályunkban, sem Küldetésnyilatkozat tervezetünkben, és az alakuló ülésen sem hangzottak el.

A Magyar Családtudományi Társaság (MCST) vezetősége mély megdöbbenéssel olvasta a 2012. február 25-én és 26-án a Népszabadságban megjelent cikkeket a társaságunk alakulásáról. Az első cikkben idézőjelbe tett, a Társaságunkra vonatkozó idézetek, egyike sem szerepel a Társaságunk megvitatásra került alapszabály-tervezetében sem és küldetésnyilatkozat-tervezetében sem, még tartalmában sem.  A társaság a kirekesztés minden formáját visszautasítja. Tevékenységét a tudományosság kritériumai szerinti kutatások révén kívánja végezni. Munkáját pedig az Alaptörvény és a jogállamiság törvénykövető szellemében folytatja. A társaság tagjai sorában tudhatja a tudományos akadémia több tagját és számos egyetem és kutatóintézet vezetőjét, oktatóját és munkatársát. A Társaság célja, hogy a család körüli válság negatív tüneteit lehetőségeihez mérten a lehető leghatékonyabban enyhítse, hogy a tudományos eredményekre és széleskörű társadalmi összefogásra támaszkodva elősegítse a kiegyensúlyozott, testben és lélekben egészséges családok kialakulását és fennmaradását. Természetesen úgy, hogy az senkit se sértsen emberi méltóságában és senkit se rekesszen ki.

Elég sok tudományos közlemény jelent meg arról, hogy társadalmunk egyik legnagyobb válságtényezője a család körüli krízis. Végre alakul egy tudományos társaság, amely közvetlenül ezt a társadalmi problémát igyekszik orvosolni. Erre máris kap egy ilyen, általuk messzemenően nem igaznak érzett és kemény kritikát. Ezt szomorúnak tartjuk.  A társaság részletes céljairól későbbi sajtóbeszélgetés formájában kívánjuk tájékoztatni a közvéleményt. Most csupán még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a Magyar Családtudományi Társaság nem valami ellen jött létre, hanem valamiért. Senkit nem támad, senkit nem rekeszt ki, hanem csak szeretne tenni a társadalom legnehezebb helyzetben lévő rétegéért, a családokért.  Bár a megfogalmazott vádakat visszautasítjuk, a társaság tudományos hitelességének és objektivitásának megerősítése érdekében, valamint jövőbeni munkájának sikerességéért az elnökség új közgyűlést hív össze, melyben új vezetőség választását kezdeményezi és a további alaptalan támadások kivédése érdekében mind alapszabályát, mind küldetésnyilatkozatát azonnal nyilvánosságra hozza.

Az alakuló Magyar Családtudományi Társaság Elnöksége

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook