A főpolgármester nem tudja támogatni a budapesti melegolimpiát

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

eurogames 2012 Eurogames

Nem fér össze a mentalitásával, ezért nem tudja támogatni a budapesti melegolimpiát Tarlós István - olvasható a Budapest portálon szerdán közzétett írásban.

Előzőleg Klaus Wowereit, Berlin kormányzó polgármestere levélben emlékeztette a budapesti városvezetőt, hogy 2012 nyarán Budapest rendezi a 14. EuroGamest. A német főváros vezetője a nyilvánosságra hozott levél szerint úgy fogalmazott: nagy örömére szolgál, hogy Berlin testvérvárosa ad otthont "ennek a nagy homoszexuális-leszbikus sporteseménynek, több száz sportoló részvételével, amelynek fényét a Duna menti főváros szépsége is emeli".

Klaus Wowereit szavai szerint a rendezvény nemcsak a legjobb sportteljesítmények elérését célozza meg, hanem a "saját nemükhöz vonzódó emberek elfogadtatásának megerősítését is lehetővé teszi". Mint írta, Budapest számára lehetőség nyílik arra, hogy első kelet-európai városként a "EuroGames által a saját nemükhöz vonzódó emberek iránt tanúsított tolerancia és elfogadás szimbólumává váljon".

A portál közzétette Tarlós István válaszát is, amelyben a főpolgármester beszámol arról, hogy a rendezvényt Demszky Gábor, a város korábbi vezetője magánemberként támogatta; ő ugyanakkor nem ért vele egyet.

A magyar városvezető úgy fogalmazott: tudomásul veszi, hogy vannak a szervezőcsoport által képviselt életformával "azonosan gondolkodó és érző embertársaink. Tiszteletben tartom a jogaikat, ugyanakkor a szervezet munkájába beavatkozni nem óhajtok. A magam részéről főpolgármesterként és magánemberként a képviselt életformától és a rendezvénytől egyaránt elhatárolódom, így azt támogatni sem tudom" - írta Tarlós István.

A EuroGamest 2012. június 27. és július 1. között rendeznék 18 sportágban 3800 résztvevővel.

Az első alkalommal 1992-ben megrendezett EuroGames a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség tagjai számára évente más-más európai országban sorra kerülő amatőr nemzetközi sportesemény.

Forrás: MTI

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook