SZEMA: Még visszatérhetnénk a demokráciába

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

szema szema

Felszólítjuk a kormányt, hogy az Európai Unió döntéseit és az aláírt nemzetközi szerződéseket vegye komolyan, és ne várja meg, míg az országnak hátrányt okozó eljárások révén érvényesítik azokat. Még mindig megőrizhető lenne Magyarország demokratikus berendezkedése, ha a kormány és a parlamenti többség tudomásul venné és végrehajtaná az Európai Parlament július 5-i döntéseit és ajánlásait.

Felszólítjuk a kormányt, hogy az Európai Unió döntéseit és az aláírt nemzetközi szerződéseket vegye komolyan, és ne várja meg, míg az országnak hátrányt okozó eljárások révén érvényesítik azokat. Még mindig megőrizhető lenne Magyarország demokratikus berendezkedése, ha a kormány és a parlamenti többség tudomásul venné és végrehajtaná az Európai Parlament július 5-i döntéseit és ajánlásait:
–    A sarkalatos törvények kidolgozását és elfogadását széles körű konszenzussal tegyék.
–    Az adó- és nyugdíjrendszert, a családpolitikát, valamint a kulturális, a vallás- és a társadalmi-gazdasági politikát szabályozó törvények esetében tegyék lehetővé, hogy a jövőbeni kormányok és demokratikusan megválasztott törvényhozói testületek ezeket módosíthassák.
–    A Költségvetési Tanács megbízatását és hatáskörét azonnal módosítsák.
–    Biztosítsanak minden polgár számára – függetlenül vallási, szexuális, etnikai vagy társadalmi hovatartozásától – egyenlő jogvédelmet az Alapjogi Charta 21. cikkében, az Alaptörvényben és annak preambulumában foglaltaknak megfelelően.
–    Egyértelműen biztosítsák az Alaptörvényben és annak preambulumában is, hogy Magyarország a külföldön élő magyar etnikumú személyek támogatására törekedve tartsa tiszteletben más országok területi integritását.
–    Erősítsék meg a bírói testület függetlenségét oly módon, hogy visszaállítják az Alkotmánybíróság hatáskörét a költségvetéssel kapcsolatos jogszabályok kivétel nélküli felülvizsgálatára, módosítják a bírák kötelező nyugdíjkorhatárának csökkentésére vonatkozó rendelkezést, továbbá egyértelműen biztosítják az igazságügyi rendszer független irányítását.
–    Nyújtsanak garanciát arra, hogy a nemzeti kisebbségek védelme, a személyes adatok védelme és a közérdekű információk átláthatósága, valamint az e területekért felelős testületek függetlensége és meglévő jogai megmaradnak.
–    Biztosítsák a sajtószabadságot, állítsák vissza a médiairányítás függetlenségét.
Budapest, 2011. július 6. SZEMA – Liberális Párt elnöksége

Kiadó: Szabad Emberek Magyarországért SZEMA

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook