Melegfelvonulás - Pintér Sándor: nem engedem dobálni a rendőröket

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

meleg felvonulásmeleg

"Nem engedem, hogy dobálják a rendőröket, és nem engedem, hogy ezt a rendőrök eltűrjék" - szögezte le Pintér Sándor belügyminiszter egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen, amelyen a múlt hétvégi melegfelvonulásról is kérdezték.


"Én nem az a típusú belügyminiszter vagyok, aki végignézeti azt, hogy a rendőröket betonkockával dobálják, a rendőröknek meg ott kell állniuk" - fogalmazott. Hozzátette: azt az utasítást adta ki, hogy akik ilyet tesznek, azokat el kell fogni.

 

A melegfelvonulásról elmondta: a melegek szervezeteik útján beadtak egy útvonaltervet, amelyet a rendőrség az Oktogonig engedélyezett. A szervezetek ezután bírósághoz fordultak, az felülbírálta a rendőrség döntését, és engedélyezte a kért útvonalat.

Pintér Sándor szerint ezt a felvonulást nem mindenki nézte jó szemmel, és a menet útját elállták az Oktogonnál. Ekkor a rendőrségnek két választási lehetősége volt: vagy szétnyomják a csoportot, és biztosítják a felvonulást az eredeti útvonalon, vagy módosítják a felvonulás útvonalát, és korlátozzák az útvonalat elállókat, hogy ne okozzanak személyi sérüléssel járó atrocitásokat a másik útvonalon.

Hangsúlyozta: a kordonon belülre azért mentek a rendőrök, mert támadták őket, például sörösüveget dobtak feléjük.

A rendőrség vasárnap az MTI-vel azt közölte: két ember ellen indult eljárás hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Forrás: MTI

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook