Az üzleti vezetők csupán 12 százaléka tud arról, hogy meleg embereket foglalkoztat

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

meleg üzleti konferencialmbt

Ez hangzott el a Második Magyar LMBT Üzleti és Emberi Jogi Konferencián, melyet június 16-án, az LMBT fesztivál keretein belül rendeztek meg a budapesti Brit Nagykövetségen. A konferencia szervezői szerint a magyar EU-elnökség alatt megrendezett esemény nagy lehetőséget jelent a magyar LMBT közösség láthatóvá válására.

Az egész napos konferencia célja, hogy segítse az emberi jogok és az LMBT emberek integrációjának magyarországi fejlődését; egyben támogassa a véleménynyilvánítás szabadságát, mint az LMBT-jogok társadalmi előremozdításának alapvető elvét az összes érdekelt fél bevonásával mind az állami, mind pedig a magánszektorból és a civil társadalomból.

Az elmúlt egy évben sikerült elérni, hogy egy belső szabályzattal rendelkező, a sokszínűség mellett elkötelezett nemzetközi cég LMBT munkacsoportot hozzon létre – mondta Balaci Adrián, az LMBT Üzleti Hálózat projektmenedzsere. Hozzátette, 2010 nyarán az Országos Rendőrszakszervezetnek is javasolták a szexuális orientáción és a nemi identitás védelmén alapuló diszkrimináció tilalmának saját belső szabályzatukba való beemelését. A tervek szerint az üzleti fórumot jövőre a Budapesten rendezendő EuroGames 2012 keretein belül tartják majd – zárta szavait a projektvezető.

A rendezvényen elhangzott: a legújabb statisztikai adatok szerint a megkérdezett üzleti vezetők csupán 12%-a ismeri el a tényt, hogy LMBT (Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű) embereket foglalkoztat. Mindeközben a Magyarországon élő LMBT emberek túlnyomó többsége a "szekrényben" él, több mint egyharmaduk számolt be szexuális irányultságából és nemi identitásából fakadó hátrányos megkülönböztetésről.

A konferencián több prominens személyiség is megjelent, akik mind európai tapasztalataikat osztották meg a jelenlevőkkel. Köszöntőt mondott Greg Dorey budapesti brit nagykövet, valamint Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója. Ulrike Lunacek és Göncz Kinga európai parlamenti képviselők pedig videoüzenetben köszöntötték a jelenlevőket. Az egyes szekciókban többek között Selisse Berry, az amerikai Out & Equal Workplace Advocates alapítóján és ügyvezető igazgatóján kívül több magyar és nemzetközi szakértő is felszólalt.

A Magyar LMBT Üzleti Hálózat sajtóközleménye

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook