Mégis lesz melegfelvonulás

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

meleg felvonulásbudapest pride

A rendőrség csak azt tiltja, hogy a meleg méltóság menete a Hősök terétől az Országház környékére vonuljon, a korábban már tudomásul vett Erzsébet téri helyszínnel nincs gond. A bíróság módosíthat a helyzeten, de a lényeg nem változik: mégis lesz felvonulás.

 

 

A Szivárvány Misszió Alapítvány beadvánnyal fordult a bírósághoz, kérve, hogy helyezze hatályon kívül a rendőrség jogsértőnak tartott határozatát.

A BRFK ezek után közleményben tudatta, hogy a rendőrség nem betiltotta a felvonulást, hanem - mivel a „rendezvény áttervezett és így meghosszabbított útvonala miatt a közlekedés más útvonalon nem biztosítható" - a módosított tervet tiltotta meg. Hiszen „a töretlen bírói gyakorlat alapján a bejelentéseket egészében kell elbírálni, nincs lehetőség valamely rész tudomásul vételére, illetőleg tiltására".

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője kérdésünkre hangsúlyozta: természetesen nincs akadálya annak, hogy június 18-án az eredetileg engedélyezett útvonalon, tehát a Hősök tere és az Erzsébet tér között megtartsák a melegfelvonulást.

A szervezők egyelőre nem kívántak nyilatkozni a váratlan fejleményről. Steigler Sándor, a Szivárvány Misszió Alapítvány vezetője annyit mondott, hogy megvárják a bíróság döntését.

Tegyük hozzá: a nemzetközi botránynak, amit a melegfelvonulás betiltása okozott volna, minden valószínűség szerint elhárult a veszélye. Már csak az útvonal kérdéses. És persze kérdés az is, Magyarország uniós elnöksége idején sikerül-e megakadályoznia a rendőrségnek, hogy a tomboló szélsőjobbosokat távol tartsa a felvonulás helyszínétől.

Forrás: nol.hu

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook