Melegszervezetek követelik a támadások kivizsgálását

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

belföldSzélsőjobboldali ellentüntetők rátámadtak a meleg felvonulás békésen vonuló résztvevőire és az útvonal több kilométer hosszú szakaszán végig megfélemlítették és fizikailag bántalmazták őket. - írja több melegszervezet közös közleményében, amelyben követelik a büszkeségnapi támadások kivizsgálását.

"Szélsőjobboldali ellentüntetők rátámadtak a meleg felvonulás békésen vonuló résztvevőire és az útvonal több kilométer hosszú szakaszán végig megfélemlítették és fizikailag bántalmazták őket.
áll az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatatott közleményben: "Több tudósítással és a belügyminiszter közleményével ellentétben a felvonulókat súlyos testi sérülések okozására alkalmas eszközökkel dobálták: sörösüvegekkel, füstbombával és molotov-koktélokkal.

Az ellentüntetők folyamatosan skandáltak: "buzikat a Dunába, zsidókat meg utána", "szappangyár", "mocskos buzik". Ebben az esetben bizonyíthatóan a gyűlöletbeszéd vezetett közvetlenül erőszakhoz.

A felvonulást záró rendezvény környékén az ellentüntetők hátramaradt csoportjainak részéről több tucatnyi, a melegeket érő, támadásra került sor. Követeljük az események kivizsgálását. Felszólítjuk a rendészeti minisztert, hogy az ügy elkenése helyett vizsgálja ki, miért nem védte meg a rendőrség a felvonulókat, és hogy miért utasította vissza az éjszaka folyamán érkező segélykéréseket."

Szivárvány Misszió Alapítvány, Atlasz SE, Háttér Társaság, Labrisz Egyesület, Lambda Budapest, Patent Egyesület, Pride.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook