Amanda Elstak transzszexuális műsorvezető közleménye a Meleg Méltóság Menettel kapcsolatban

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Belföld

meleg felvonulásgay pride

Minden érintettet arra szeretnék kérni, hogy ne vonuljon fel, ne vegyen részt a büszkeség napi felvonuláson. Megértem az önkéntesek és a résztvevők indokait, hiszen céljaink egyek, ám a jelen politikai helyzet és a körülmények nem teszik lehetővé hogy mondanivalónk eljusson a megfelelő személyekhez és nem hiszem, hogy ez lenne a legoptimálisabb útja a melegek, leszbikusok és transzneműek helyzetének változtatására.


amanda elstakTisztelettel kérek mindenkit, hogy támogatását ne az ottlétével demonstrálja. Olyan ártatlanoknak eshet bajuk, akik eszméikkel és hitükkel a melegek érdekeit védik, és semmiképp nem várható el tőlük hogy testi épségüket kockáztassák egy olyan ügy érdekében, amit képviselnünk és védenünk kell természetesen, de meg kell találnunk azt a járható utat, amit el tudunk fogadtatni honfitársainkkal. Egy olyan utat aminek alapja nem a feszültségkeltés és provokáció, hanem a kommunikáció, a tolerancia és annak a ténynek az elfogadása, hogy Magyarország sem politikailag, sem társadalmilag nem elég érett egy ilyen esemény kultúrált, célravezető és szórakoztató lebonyolítására.

Felháborítónak tartom azt, hogy egyes meleg szervezetek, alapítványok melyek részt vesznek a budapesti Pride szervezésében, kockáztatják a felvonulók testi épségét. Hiszen nekik is át kell látni a helyzetet, főleg idén: nem támogathatják a felvonulást.

Az esemény költségeiből, valamint a rendőri biztosításból, ami többek között a menetet is felügyeli - tavaly 120.000.000 Forint volt - hasznosabb dolgokra költeném. A szervezők helyében inkább kultúrális programokat, színházat, koncerteket támogatnék valamint betegeket, rászorulókat. Kórházat, vagy felvilágosító programokat hoznék létre, amik szélesebb körben beszélnének a melegeket is érintő témákról. Hiszen az emberek általános felháborodásának oka a tudatlanság, az hogy a legtöbben nem tudják hogyan is viszonyuljanak a "más" emberekhez.

Szeretném mégegyszer felhívni a figyelmét mindenkinek, hogy ne vegyen részt a nyári felvonuláson. A szervező alapítványok lelkiismeretén múlik, hogy mennyit engednek még meg, mit hajlandóak feláldozni a hozzájuk eljutó anyagi támogatásért cserébe.

Igen, legyünk büszkék. A családunkra, a barátainkra, munkánkra, céljainkra, az általunk képviselt értékekre. De ne a szexuális orientációnkra. Ez minden ember sajátja, hozzá tartozik, nem pedig másokra. A többi ember dolga a tolerancia. Nekünk is ezt kell tenni; tolerálni az intoleranciát is, hiszen erről szól a demokrácia.

Tisztelettel: Amanda Elstak

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook