Világhírességek és az Ezeregy éjszakát idéző díszletek a bécsi AIDS jótékonysági gálán

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - HIV/AIDS

life ball vienna life ball

Az Ezeregy éjszaka meséit idéző díszletekkel várja a világhírességeket és az osztrák társasági élet krémjét szombaton a Life Ball (Az élet bálja) Bécsben.

Az AIDS elleni küzdelmet támogató jótékonysági gála visszatérő vendége Bill Clinton volt amerikai elnök, aki saját AIDS-ellenes magánalapítványán (CHAI) keresztül is támogatja a szerzett immunhiányos betegség elleni küzdelmet.

A szervezőknek idén mások mellett Elton John énekest, Fergie-t, a Black Eyed Peas énekesnőjét, Carmen Electra modellt, színésznőt és Melanie Griffith Golden Globe-díjas színésznőt sikerült még megnyerniük az ügynek. Összesen mintegy négyezer vendéget várnak.

A jegyekből befolyó bevételt és a többi adományt teljes egészében külföldi és osztrák AIDS-programokra fordítják. Tavaly 2,1 millió euró gyűlt össze erre a célra.

Míg a díszvendégek rendszerint megmaradnak a hagyományos báli öltözet mellett, az idén huszonegyedszer megrendezett Life Ball hagyományaihoz tartozik, hogy a vendégek jó része és a statiszták feltűnést keltő, sokszor bizarr és merész kosztümöket öltenek magukra. A bál üzenete, hogy felhívja a figyelmet az AIDS-re, és hogy egyúttal tánccal és jókedvvel ünnepelje az életet - hangsúlyozzák a szervezők.

Az idei bál díszleteihez és kosztümjeihez az Ezeregy éjszaka meséi adta az ihletet. Az egykori osztrák császári palota, a Hofburg Svájci Udvarában pálmafák, narancs- és jázminkertek, valamint egy öt méter hosszú medence szolgáltatják a díszletet. Az egzotikus motívumok jellemzik a Városháza előtti téren felállított színpad és sátor díszítését is.

A sivatagi oázisok hangulatának csak a hűvösnek ígérkező időjárás mond ellent. Az előrejelzések 14 Celsius-fokot és szeles, esős időt jósolnak. Gery Keszler főszervező azonban bízik abban, hogy az időjárás nem fogja elrontani a hangulatot. "Nagyszerű este lesz, még ha egy kicsit hűvös is lesz" - mondta pénteken, az első amerikai vendégek érkezése előtt a schwechati repülőtéren.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook