AIDS-világnap - Felvilágosítás és színes programok Budapesten

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - HIV/AIDS

AIDS december 1.

Az AIDS elleni küzdelem világnapján, szombaton a szexuális és mentálhigiéniás felvilágosítás mellett színes programokkal is várják a középiskolásokat két budapesti helyszínen.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt interaktív standdal, játékokkal, kiállítással, retro partyval várja a fiatalokat ingyenes programsorozatán a Petőfi Csarnokban - olvasható a szervezet MTI-hez elküldött közleményében. Az AIDS elleni küzdelemre, a megbélyegzés helyett a felvilágosításra hívják fel a figyelmet az egész napos eseményen.

 

Immár tizedik alkalommal rendezik meg a HIV/AIDS prevenciós vetélkedőt, amelynek országos döntőjén csaknem száz fiatal vesz majd részt. Ezen kívül közösségi programokkal, játékokkal is várják a látogatókat, akik megismerkedhetnek a HIV-fertőzöttek életével, az óvszerhasználattal, a drog és a HIV kapcsolatával is. Az Anonim AIDS Tanácsadó Szolgálat pedig ingyenes HIV-gyorstesztre nyújt lehetőséget.

Az A-HA! Országos Szexuális és Mentálhigiénés Felvilágosító Program szakembere demonstratív felvilágosító órát tart az AIDS és a szexuális úton terjedő betegségek elleni védekezésről a Than Károly Ökoiskola Gimnáziumban Budapesten - közölte a szervezet az MTI-vel.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook