2015. január 12. hétfő, 09:34
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
AIDS HIV/AIDS

Az összeállításban a HIV-fertőzöttek; az új HIV-fertőzöttek és a halálos áldozatok valamint a HIV-fertőzöttek régiónként láthatóak. (Halálos áldozatok, 2001-2013)

Az AIDS (angolul Acquired Immuno Deficiency Syndrome) jelentése szerzett immunhiányos tünetegyüttes, melyet a HIV-vírus idéz elő – azaz, az emberi immunhiány vírusa.

 
2014. szeptember 01. hétfő, 16:30
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
AIDS HIV/AIDS

Valószínű, hogy a korai gyógyszeres kezelés sem állítja meg a szerzett immunhiányos betegséget (AIDS) okozó HIV-vírust, a fertőzés után ugyanis nagyon gyorsan kiépülnek a stabil, sebezhetetlen "vírusraktárak" - derült ki egy új amerikai kutatásból.

2014. augusztus 20. szerda, 16:10
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
kína per

Elfogadta a bíróság azoknak a HIV-fertőzötteknek a perkérelmét, akiket betegségük miatt nem engedett felszállni repülőgépére egy kínai légitársaság. Ilyen per még nem volt Kínában, precedenst teremthet. Az eset még július végén történt az észak-kínai Senjang város repülőterén - számol be a Cajhszin hírmagazin.

2014. március 24. hétfő, 20:46
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
AIDS HIV-vírus

Valószínűleg nő fertőzött meg nőt nemi úton HIV-vírussal - közölte az amerikai szövetségi egészségügyi hatóság.A vírusfertőzést vélhetően a hat hónapon át tartó, HIV-pozitív nővel folytatott monogám párkapcsolata során szerezte a 46 éves nő - idézte a BBC hírportálja az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ (CDC) jelentését.

2014. február 04. kedd, 09:56
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
AIDS Csehország

Rekordszámú HIV-fertőzöttet vettek tavaly nyilvántartásba Csehországban. "A vizsgálatok tavaly 235 személy - 211 férfi és 24 nő - esetében mutattak ki HIV-fertőzést, ami 1985-től, amióta a statisztikákat vezetik, a legmagasabb szám. Az AIDS-betegek közül tavaly kilencen haltak meg HIV-fertőzés következtében, hatan más okokból" - közölte Vratislav Nemecek, a HIV/AIDS cseh nemzeti egészségügyi laboratórium vezetője hétfőn Prágában.

2013. december 17. kedd, 20:28
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
HIV-beteg HIV-beteg

A 2000-es években elért terápiás áttöréseknek köszönhetően ma már egy HIV fertőzött élete 30-40 évvel is meghosszabbítható, továbbá, aki hatékony gyógyszerkombinációt szed, annak a vérében és más testváladékaiban sem kimutatható a vírus, így az ilyen beteg gyakorlatilag nem fertőz - derült ki egy orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak tartott továbbképzésen.

2013. december 01. vasárnap, 13:24
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
AIDS AIDS világnap

A WHO 1988-ban december 1-jét AZ AIDS elleni küzdelem világnapjává nyilvánította (World Aids Day). Ennek célja, hogy mozgósítsa az embereket a HIV elleni küzdelemben, és tudatosítsa a biztonságos szexuális élet fontosságát. A HIV - vírus terjedéséről és a fertőzés következtében hosszú évek alatt kialakuló AIDS-betegségről az orvostudomány jelentős ismereteket szerzett, azonban még nincs a birtokunkban a biztos és teljes gyógyulást jelentő gyógymód.

2013. december 01. vasárnap, 13:00
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
AIDS HIV/AIDS

A megelőzés és a szűrővizsgálatok szükségességére hívták fel a figyelmet civil szervezetek képviselői az AIDS elleni küzdelem december 1-jei világnapja alkalmából tartott pénteki sajtótájékoztatón Budapesten. A HIV-fertőzés korai diagnózisa garantálja a vírushordozó személy egészségének megőrzését és csökkenti az új fertőzések számát - mutatott rá Mocsonaki László, a Háttér Társaság a Melegekért (az MTI sem jól informált - szerk.) ügyvivője.

2013. november 27. szerda, 10:01
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail
AIDS december 1.

Előadásokat és egész napos műhelyfoglalkozásokat szerveznek november 29-én, valamint jótékonysági gálaestet december 1-jén a HIV-fertőzéssel és AIDS-betegséggel szembeni védekezés és megelőzés elősegítésére, valamint a betegséggel kapcsolatos tabuk ledöntésére a Ferencvárosi Művelődési Központban. Ferencváros tizedik éve vesz részt abban a misszióban, amely a betegségről szóló párbeszédet segíti - közölte a programot szervező PLUSS Egyesület az MTI-vel.

1. oldal / 5

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Támogasd az oldalt

PayPal-on keresztül (bankkártyával is):

Egyéb módok

Bejelentkezés


Elfelejtetted bejelentkezési nevedet?
Regisztrálok

Facebook

Fórum