2010 tavaszi-nyári férfi divat

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Divat

men fashionMen Fashion

A nagy divatházak már mind bemutatták idei tavaszi-nyári kollekciójukat. Ezúttal a Calvin Klein, Versace, Moschino, Burberry, Louis Vuitton, Galliano, Dolce & Gabbana, Gucci, Givenchy, DSquared2  kollekcióját vettem górcső alá.

Calvin Klein

A tavaszi/nyári kollekcióban továbbra is uralkodik a fekete.  Jellemzőek a karcsúsított hosszúnadrágok, a térd fölé érő, alulról felcsavart vagy egyenes szárú rövidnadrágok és combközépig érő egyenes vágású rövidnadrágok. Gyakran fordulnak elő az áttetsző ingek.  A pólók gyakran V-nyakúak, ujjuk ferdén indul a váll külső szélétől a hónalj irányába.  A zakók 1-2 gombosak szintén karcsúsítottak. A fekete mellett láthatunk fényes szürke nadrágokat, amit gyakran kevernek szürke vagy vajszínű, szintén áttetsző ingekkel. Megjelennek fehér nadrágokat, amit gyöngyház fényű inggel, zakóval kevernek.  Előfordulnak bőrszínű, illetve bézs zakók és ingek, amit sötét barnával, barnás-zöld ruhadarabokkal kevernek.  Ruhadarabjaik gyakran fényesek.  Jellemző a letisztult, modern felfogás, amit előszeretettel vegyítenek klasszikusabb elemekkel.  Megjelenik az égszínkék, amit téglavörös színű ruhadarabokkal elegyítenek.  Ez az újdonság üde, kissé merész hatást ér el.

Versace

Versacet a kissé lazább stílus jellemzi.  Bővebb, olykor feszesebb fehér vagy vajszínű nadrágjai, lazább, olykor combközépig érő, mélyen kigombolt fehér, vajszínű vagy bézs ingjei a szafari hangulatát idézik. Pólóik V-nyakúak, ami gyakran kigombolható, ezzel nyári hangulatot keltenek.  Sötétbarnával díszített ingjei a dél vidékeit idézik.   Láthatóak terepszínű minták, illetve bőrhatású vagy szürkés-lilás árnyalatú darabok, de a hippi kort idéző mintázatok is megjelennek.  Szembetűnőek a széles övek.  A sötétszürke nadrág világoskék inggel klasszikus hatást ér el.  Nagyon szépek és elegánsak a dupla gombsoros tavaszi kabátok.

Moschino

Boka fölé érő szűk szabású nadrágokkal indítanak.  Gyakran látjuk újságpapír minta használatát.  Uralkodik a fekete, bézs és a fehér.  A pólók hagyományosabbak, de nagyon szűk nadrággal bohém hatást érhetnek el.  Gyakran használnak merőleges csíkozást.  Nyakkendői vidámak, kék-piros, fekete-fehér csíkozásúak és szélesek.   Megjelenik a királykék-lila együttes használata akár csíkos, akár kockás mintázatban.  Láthatunk fényes zöldes-kék árnyalatú zakót, inget és nyakkendőt. Rózsaszín-szürke kockás ingek, illetve a lila és piros együttes használata is feltűnik.  A merész színeket gyakran párosítja a barna, illetve szürke különböző árnyalataival. A nagyobb virágokat használó mintái igazán tavaszi hatást keltenek.

Burberry

Itt is megjelennek a barna árnyalatú ruhadarabok, amit gyakran kevernek bézs/vajszínű darabokkal.  Továbbra is megmarad a fekete, amit gyakran szürkével dobnak fel.  A hirtelen felbukkanó vörös bőrkabát igazán meglepő.  A pólók bővebbek, gyakran V-nyakúak és pántok keresztezik.  Színük gyakran fehér, rózsaszínű vagy lila. A kardigánok hasonló színeket vonultatnak fel.  Az aprómintázatú felsők, illetve a bő, fehér kardigánok és pulóverek igazán kellemesek.  A barna világosabb árnyalatait feketével keverik. A kézitáskák nagyobbak, egyszerűek és a barna különböző árnyalataiban tűnnek el.  A vajszínű, fekete gombos ballonkabát igazán szép.  A szürke színt gyakran keverik mocsárzölddel, illetve világoskékkel.  A vörös bőrkabát mellett megjelennek a sárga, égszínkék, piros, fehér és fekete sportos kabátok, amiket elegánsabb pólókkal vagy ingekkel keverve eredeti hatást keltenek.

Louis Vuitton

Sárga kardigánnal és pólóval kezdenek, amit fehér combközépig érő nadrággal párosítanak.  Láthatók egyszerűbb térd fölé érő, alulró feltekert rövidnadrágok, illetve hosszabb ¾-es nadrágok, de előfordul igen rövid, combközépig érő nadrág is.  Szép a terrakotta színű bőrkabát, ami sárga cipővel/pólóval hordva igen vidám hatás kelt.  Uralkodó színek a sárga, a narancs, a piros különböző árnyalatai, amik gyakran egymással keveredve vonulnak fel.  Megjelenik a szürkészöld is, amit világosabb vagy sötétebb szürkével kevernek.  Továbbra is használja a lila-szürke átmenetet.  Táskái nagyobbak, klasszikus kialakításúak, egyszerűek.  A bézs zakó és a sötét barna fényes hatású combközépig érő nadrág együtt igazán kifinomult hatású.  Cipői vadabbak és színesebbek nem mellőzi a neon színeket.  Gyakran használ kardigánt póló nélkül. A lila és sötét barna együttes használata visszafogott, de elegáns megjelenést biztosít.

Galliano

Galliano kollekcióját áthatják az egzotikus tájak.  A bő nadrágok, a bőr szabad használata felsőknél, az öv rendhagyó alkalmazása, a nagy kabátok és szafari mellényei üde pontjai a nyári/tavaszi kollekciónak. Használja a piros és sárga különböző árnyalatait, amit gyakran vegyít kékkel, illetve sötét kékkel.  Rövid nadrágjai általában térdig érnek, gyakran lejjebb.  Vidám hatást kelt a sötétkék, illetve a vajszín keverése.  Táskái nagyok, széles pánttal rendelkeznek, amit gyakran kiegészít egy rá merőleges kisebb pánt.  Vidám hatást kelt a sötétlila és rózsaszín együttes használata. Az apró mintázat, sálak és övek kombinálása egy marokkói bazár hangulatát keltik, eszünkbe juttatatják egy sivatagi utazó képét.  Uralkodnak a barna különböző árnyalatai és a fehér.  A bőr, négygombos zakó igazán elegáns, a több gombsoros kabátok egyediek. Fecskéi feszesek és merész mintázatúak.  Bő csíkos, fényes pizsamái szépek és elegánsak.  A fekete is megjelenik, de feldobva az előbb említett valamennyi színnel.

Dolce & Gabbana

Egy bő barokk mintázatú zakóval indítanak, amit egy barna sállal dobnak fel.  Szűkszabású boka fölé, illetve 3/4es nadrágokat látunk.  A felsők bővebbek, olykor mintásak, fényesek, de férfiasak.  A fekete szatén combközépig érő rövidnadrág, hasonló anyagú inggel és nyakkendővel párosítva igazán szép.  Uralkodik a fehér, amit gyakran vékony fekete csíkokkal díszítenek.  Látható vöröses árnyalatú fekete zakók.  A fekete bőrkabátok férfiasak.  Továbbá előfordulnak fekete flitterekkel díszített fekete zakók is.  Szakadt fehér farmer és fényes ingek együttes használata fiatalos hatású.  A különböző anyagokból készült fekete ruhadarabok együttes használata jellemzi ezt a kollekciót.  A fekete zakó és nyakkendő fehér inggel Fellini 8 1/2 című filmjét juttatják eszébe az embernek.  A szakadt farmert nem csak nadrágként, hanem ingként is alkalmazzák.  A farmert keverik fekete zakóval és pólóval.

Gucci

Fehér zakóval, fehér alapú barna virágmintás inggel, fehér alapú, barna szegélyű táskával indítanak.  A 60as 70es évek mintáit idézik ingjeik, de a 90 évek hatása is érzékelhető.  Finom piros, kék és sárga minták fehérrel, feketével kombinálva elegáns hatást kelt.  Indián mintázatok is felbukkannak.  A táskák igazán szépek. Fehér alapúak, szegélyük kék, sárga vagy barna színekben pompáznak.  Uralkodik a fehér.  Fehér nadrágok, övek, cipők.  Kabátjai fantasztikusak, az ezüstgombok és sportosabb kialakítás páratlan.  A fehér után sötétszürke mintázatok tűnnek fel.  Igazán egyszerűek, visszafogottak és elegánsak. A sötétkék-fekete párosítás továbbra is divatos. Szűk nadrágok és mélykivágású felsőket látunk. A kollekcióba megjelenik a vörös árnyalatú fényes, fekete ruhadarabok, amit itt-ott szürkével dobnak fel.

Givenchy

Egy királykék árnyalatú fehér zakóval indítanak.  Ez a különös szín később is megjelenik pulóvereknél, pólóknál.  Ezt a színt fekete zakóval és nadrággal párosítják.  Hagyományos fekete öltönyöket látunk, amit feldobnak, egy ilyen kék árnyalatú fehér inggel.  Megjelennek mély ülepű fekete nadrágok, amit fekete atlétával párosítanak.  Később fekete-fehér futurisztikus ruhadarabok következnek, hosszú térdig érő ingekkel és szűk rövid nadrágokkal.  Bő fehér pólók is megjelennek nagy csillagokkal díszítve, de nem mellőzik az aprókockás mintázatú ingeket sem.  A fekete, fehér és arany együttes használata gyakori.  A fekete és királykék, ebben a kollekcióban is előfordul. Vörös, fekete és arany egzotikus hatást kelt.

DSquared2

Igazán fiatalos kollekció.  Cserkésztábor hangulatot idéző farmer rövidnadrágok és pólók jellemzik.  Merész színek együttes alkalmazása egyik fő jellemvonása a kollekciónak.  Narancs-égszínkék, sötétkék-narancs vagy sárga, zöld-királykék, lila-rózsaszín-sárga, sárga-narancs-királykék-lila kombinációk fordulnak elő.  Jellemzi a combközépig érő sportos, kirándulós nadrág és legging együttes használata, illetve a bővebb hosszúnadrágok. Többnyire barna, terepzöld színű nadrágokat látunk a farmer mellett.  Megjelenik egy farmeralapon kockás mintázatú dzseki, ami igazán vidám.  A fűzős gumicsizmák merészek és hatásosak.

Szerző: P.V.

 

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook