Megölték Király Tamás divattervezőt

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Divat

gyász Király Tamás

Megölték Magyarország egyik, nemzetközi viszonylatban is legismertebb divattervezőjét, Király Tamást - erősítette meg rendőrségi forrás a hvg.hu értesülését az MTI-nek.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint - amely nem nevesíti Király Tamást - az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint vasárnap hajnalban ismeretlen elkövető olyan súlyosan bántalmazott egy 60 éves férfit VIII. kerületi otthonában, hogy az áldozat a helyszínen életét vesztette - tartalmazza a közlemény.

A hvg.hu pontosan meg nem nevezett forrásból származó információi szerint a rendőrök betörésre utaló jeleket nem találtak.

Az 1952. szeptember 13-án született Király Tamás avantgárd divattervező a nyolcvanas években kezdte karrierjét. "Korai munkáit a szigorú geometriai formák jellemezték, később fordult egy csillogó stílus felé és aranyozott, valamint ezüst laméból készült kreációkat alkotott. Valamennyi alkotása kézi készítésű. Úgynevezett divatkorzókat is rendez Budapest belvárosában" - olvasható a 60 éves divattervező blogján.  www.kiralyfashion.blogspot.hu

A Vogue magazintól az ID-ig minden nagy divatmagazin publikált róla. Egyetlen kelet-európai résztvevőként Vivienne Westwooddal is bemutatta kreációit. Riport- és portréfilmet készített róla a BBC, a ZDF és a TV5 csatorna. Tárgyiasult álmait minimalistának, konstruktivistának lehet nevezni, olyannak, amely a giccs titokzatos világához tartozik. A STERN német hetilap "divatpápának" nevezte őt - áll a honlapon.

Legutóbb március 22-23-án volt divatbemutatója Budapesten az Elle Fashion Show keretében a Millenárison. Az utóbbi négy évben rendszeresen együtt dolgozott a Baltazár Színházzal, ahol értelmileg sérült színészek játszanak.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook