A top 10 leszbikus divatikon

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Divat

leszbikus divat leszbi csaj

A „leszbikus csaj” kifejezést viszonylagos hanyagsággal emlegették ’93 óta, amikor is először vált széles körben használttá válaszul arra, hogy a heteroszexuális Cindy Crawford meglovagolja a leszbikus K. D. Lang-et a Vanity Fair borítóján. Madonna megcsókol egy lányt a ’90-es években? Leszbi csaj. Madonna megcsókol 2 lányt 2000-ben? LESZBI CSAJ. Az L Wordben számos vékony, hosszú hajú leszbikus szerepel? Szent ég ez egy LESZBI CSAJ INVÁZIÓ! Az utóbbi egy - két évben a „leszbi csaj” felkiáltások egyre hangosabbak lettek, legfőképp Lindsay Lohan-nek köszönhetően.

De mégis mely leszbikus ikonokat tekintik a leszbikusok csajnak? Kik azok, akiknek valódi hatása van a divatra és a stílusra?

A 2009-es leszbikus csaj kinyilatkoztatásra adott válaszában Susan Bordo feminista filozófus rámutatott, hogy csak egy bizonyos típus – a karcsú és elegáns, vagy az androgün leszbikus – fogadható el a közízlés számára. Így igaz. De mi úgy gondoljuk, hogy azok közé az ikonok közé, akik döntően befolyásolják a leszbikus divat alakulását bármilyen szexuális orientációjú nő, sőt bármely nemi identitású nő tartozhat. És valóban a mi válogatásunkban sem tartozik bele minden szereplő ebbe a „bizonyos típusba”. Szóval hadd élvezzük ezt az elfogadó pillanatot a közízlésben, aztán mind elugorhatunk egy sajtburgerért és felvehetjük a mackóalsót.

ellen degeneresEllen DeGeneres

Az Ellen DeGeneres Show sok mindent megváltoztatott Amerika Kedvenc Leszbikusa számára, beleértve a saját stílusát is. Ellen klasszikus öltönyei, legombolt gallérú ingei, okosan megválasztott trendi pulóverei és mellényei fiatalos és előnyös szabással vannak elkészítve. Mindezt harmonizálva játékos színekkel és a rá annyira jellemző sportos cipőkkel; Ellen DeGeneres bebizonyította, hogy a leszbikus férfiviselet nem csak a sovány, füstös szemű huszonéves modellek privilégiuma. És ha már a füstös szemről beszélünk, Ellen szerződést kötött a Cover Girl-el, ezzel is bizonyítva, hogy őt egyértelműen elfogadja a közízlés. Az Ellen DeGeneres Show honlapján minden nap a ruhatáráról beszél: A Ruhatáram… és tényleg van nekem olyanom. Imádjuk.

Ellen stílusa: Fél-hivatalosan öltözött, tapasztalt leszbikus, aki tudja, hogyan viseljen blézert surranókkal.

Bár valószínű, hogy mindezt a stylistjának köszönhetjük, Ellen mesterfokra fejlesztette a különböző sálak és nyakbavaló kiegészítők viselését. Az összhatás gyakran nem teljes egy ilyen kiegészítő nélkül, előkelőbbé, vagy épp ellenkezőleg lazábbá, hétköznapivá varázsolhatja az öltözetet.

Ellen szerint: „Bármikor én és Portia a vörös szőnyegen megyünk, odakiáltanak neki, hogy mondja el mit visel. Az viszont senkit nem érdekel, hogy én mit viselek, mert öltöny van rajtam, még akkor sem kérdeznek rá, ha egy Gucci öltönyt viselek éppen… Én sokkal inkább egy személyiségnek érzem magam, minthogy a nem határozzon meg.”

Ellen DeGeneres kedvenc tervezői: Jil Sander, Marc Jacobs, Viktor & Rolf, Neil Barrett.

ellen degeneresellen degeneres

kate moennigKate Moennig

Bár leginkább az L Word Shane karaktere teremtette meg azt a kinézetet, amit azóta világszerte több ezren másolnak, az alma nem esett messze a fájától Kate Moennig esetében. A 173 cm magas, mogorva, laza, vékony és izmos Kate vékony ingeket, stílusos blézereket, rövid derekú nadrágokat, vaskos öveket hord, fém ékszerekkel, és mindig feldobva a hatást bőr kiegészítőkkel.  A Sally Hershberger által ihletett punkos, „épp-most-keltem-fel-az-ágyból” séró, valószínűleg az alternatív életstílust kedvelők frizurájának definíciója. Kate gyűjti a napszemüvegeket, kalapokat és ékszereket és azt mondta, hogy ha nem színésznő volna, akkor ruhatervező szeretne lenni. Kate Moennig túllépi a nem szabta határokat.

Kate stílusa: erőfeszítések nélküli laza, kócos fiús alkat, aki a szíve mélyén egy igazi fiú.

Kate szerint: „A lehető legkisebb méretben megtalálható férfiruhákat szeretem megtalálni, majd átalakítom őket. Nem szeretem a tervezők nőknek szánt ruháit.” „Szeretem, a rövid derekú nadrágokat. Nem igyekszem Britney Spears-t felülmúlni. Nem viselek tangát, csak kicsi férfi boxereket."

Kate Moennig kedvenc márkái és tervezői: Generra, Stella McCartney, Jill Stuart, Dior Homme, Gucci, Librtine, Free City.

kate moennigkate moennig

beth dittoBeth Ditto

Az indie rockot játszó The Gossip énekese és szövegírója, egy szókimondó feminista, aki nemrég indította el a saját tervezésű, extraméretű ruha-kollekcióját az Evans-nél.

Beth stílusa: Nagyon nőies, csajos stílus, feltűnő mintákkal, harsány színekkel és testre simuló ruhákkal…

…bár ezekből nem sok mindent visel a LOVE címlapján, ami London minden sarkában látható a plakátokon, és a pozitív testképet hivatott népszerűsíteni a nagyméretű, de szexis nőkben. Jóval azelőtt, hogy elindította volna a saját kollekcióját, Beth Ditto már ismert volt azokról a pimasz, élénk és művészi ruháiról, amiket valószínűleg a gimid legfurcsább lánya is szívesen hordana. Aki most már ugyan felnőtt de épp oly szexis és érdekes, mint amilyennek mindig is gondoltad. A neve Beth Ditto. A Vogue .com úgy írja le Beth Ditto új kollekcióját, mint laza, rockos ruhák sorát, annyi csillogással, amit még Barbie is megirigyelhetne.

Beth szerint: „Vésd eszedbe: a divat mindig valami előcsomagolt dolog, amit adnak és vesznek az emberek, de a stílus, akárcsak a művészet, mélyről fakadó és ösztönös.” „Az általános iskolában én voltam az egyedüli gyerek, aki tudta ki volt Todd Oldham. Mikor akkora vagy mint én, és nincs is túl sok pénzed, akkor a punk stílus azért olyan vonzó, mert azt sugallja, hogy nem kell, hogy legyen bármid is ahhoz, hogy valaki légy.”

Beth Ditto kedvenc tervezői: Jeremy Scott, Karl Lagerfeld, Charles Anastase, Louis Vuiton, Gareth Pugh, Vivenne Westwood.

beth dittobeth ditto

k.d. langK.D. Lang

K. D. Lang stílusa: Az igazi butch. Előkelő, jól öltözött, kifinomult és időtálló. Ariel Levy mondta róla: „Soha azelőtt nem láthatták az amerikaiak a női maszkulinitást ennyire nyíltan és megbocsáthatatlanul a kirakatba téve, és nem bírtuk a szemünket levenni róla. Az ok, amiért a közismert Herb Ritts által készített Vanity Fair címlapfotó, melyen K. D.Lang hátradől a borbélyszékben mialatt az alig öltözött Cindy Crawford borotválja, akkora szenzáció lett, és egyes emberekben dühöt ébresztett, másokat felizgatott, az lehetett, hogy azt sugalmazta, hogy ő egy olyan nő, aki olyan dolgokat tehet meg és élvezhet más nőkkel, amiket addig csak férfiak tehettek. És hogy valóban vannak olyan nők, akik erre vágynak.” (New York Magazine)

K. D. Lang szerint: „Nem érzem magam nőnek és nem érzem magam férfinak. Mindkettőnek érzem magam egyszerre. Az öltöny segít nekem az egyensúly megtalálásában, mert egy eléggé nőies, érzéki testem van, amolyan Botticelli alkat vagyok, de az agyam és az érzelmes énem, valahol a nőies és a férfias között van.”

K. D. Lang kedvenc tervezői: Miucca Prada, Richard Tyler, Helmut Lang, Gautier. „ Számomra a japán tervezők munkája jelenti leginkább a divat – elcsépelt szóval élve - androgün központját. Tudod mikor már csak a nemektől független szép ruházkodás érvényesül.”

k d langkd lang

honey labradorHoney Labrador

Bár a Queer Eye For the Straight Girl (a Melegítő női megfelelője) nem volt hosszú életű sorozat, a Bravo Labradorra esett választása meghatározó momentuma volt ennek a licenszműsornak, ami arra épült, hogy a melegek ruhákhoz, divathoz, étkezéshez és kultúrához való érzéke, mélyebbről fakadó, mint a szexuálisan kevésbé felvilágosult embereké. A Fülöp – szigeteki, latin, kínai és spanyol származású Labrador 16 éves kora óta modellkedik és felnőttként fél-kézzel megmutatta, hogy a „leszbikus” és a „stílusos” kifejezések nem egymást kizáró tényezők. Ő vezette a Q Television kulisszák mögött játszódó showját, az „Xcess/Access” – t, megalapította a Honey L Designs –t kiegészítve a hírességek által támogatott termékek forgalmazását jótékonysági tevékenységgel. Megalkotott egy korlátozott számú farmer-szériát az L Word negyedik évadja számára. Ő vezette a L’Elements of Style című műsort, ami betekintést engedett a sorozat stylistjainak munkájába. A 175 cm magas, atlétikus testalkatú Honey szinte bármit viselhet. Tizenéves modellként kissé fiús stílust alakított ki magának, még jóval azelőtt, hogy az vált volna az ügyeletes Hivatalos Leszbikus Stílussá. Van egy olyan érzésünk, hogy mindig is ezen a határon fog egyensúlyozni.

 

honey labradorhoney labrador

jackie warnerJackie Warner

Jó lehet Jackie Warnernek lenni, ő a Workout - a Bravo valóságshowjának – sztárja, aki arról ismert, hogy a televízión keresztül csábítja el a hetero háziasszonyokat országszerte. Minthogy a fitnessnek szentelte életét, nehéz elképzelni, hogy bármi is rosszul állna rajta, és ebben a képzelgésben csillogó ajka, szőke, bozontos frizurája és tökéletesen barna teste sem segít. Warner divatillusztrációból diplomázott, ami jól jött neki mikor sportruházatot tervezett a saját sport- és egészségközpontja számára (Sky Sport). A sportközponton kívüli stílusa is feltűnő, egyesítve a súlyzózást a hajlékonysággal mindamellett mégis egy modern, ragyogó és kortalan ikon.

Jackie stílusa: Sportos, időtlen és határozott stílus, ami még a Cargo rövidnadrágjait is divatba hozza.

 

 

 

jackie warnerjackie warner

kim stolzKim Stolz

Az MTV News tudósítója, politikai aktivista, ezt megelőzően pedig valóság show sztárja volt Kim Stolz. Felért egy kinyilatkoztatással, mikor új, szexi, androgün stílust hozott a főműsoridőben sugárzott Topmodell leszek! - be (America’s Next Top Model). Kim képes a kapucnit gyöngysorral együtt viselni, divatba hozni a skótkockát, mindezt manhattani lazasággal ötvözve.

Kim Stolz stílusa: Kim néha fiús, néha lányos, az iskolás fiútól a Brooklyn-i divatőrültig minden jellemző rá. A kétváltozós nem meghatározás annyira idejét múlt már!

Kim szerint: „Ha bárki visszamehetne az életemben, akkor láthatná, hogy mindig váltogattam a stílusom. Igen, a Topmodell leszek! idejében rövid hajam volt, és elég fiúsan viselkedtem, ha ezt a szót akarod használni rá. Ma pedig ruhát hordok és hosszú, egyenes hajam van. Múlt héten fogadásra mentem, nyakkendőt vettem fel, és egy rendkívül szűk farmert. Mindig attól függ, milyen kedvem van éppen. Azt kívánom, bárcsak rájönnének az emberek, hogy mindegy hogyan öltözöm, mindig tényleg meleg leszek.”

Kim Stolz kedvenc tervezői: Balenciaga, J. Mendel, Marc Jacobs, és Theory

kim stolzkim stolz

joan jettJoan Jett

Jett különleges, rockos „ne-szórakozz-velem” stílusa, csípőig érő ’70-es éveket idéző pólói új reneszánszukat élik, mióta elkezdték forgatni a filmet, ami a ’70-es években alakult csak csajokból álló együtteséről a The Runaways-ról szól, Kristen Stewart főszereplésével. Joan szénfekete frizurája, cicanadrág-fétise, bőrnadrágjai és utcai, atlétái határozták meg sokáig a goth-punk stílust.

Joan Jett stílusa: Fekete. Szűk. Bőr. Rock n’ Roll..

Joan szerint: „ Néha túl nyomasztónak találom a divatot… Nagyon koncentrálnom kell ahhoz, hogy olyan cuccokat találjak, amik tetszenek nekem… Nem hordok olyan ruhákat, amik túl sokat mutatnak. Igazán kár, mert közben értékelem a stílusos, szép ruhákat. Néha azt kívánom, bár viselnék ruhákat is, de az egyszerűen nem illik hozzám. Feszengenék benne… így hát maradnak a nadrágok, pólók, dzsekik. Néha felveszek egy-egy divatosabb darabot farmerrel… fekete-fehér színben… bőrből.”

Kedvenc tervezők és márkák: Prada, Roberto Cavalli, Marc Jacobs, Balenciaga, Versace és egyéb utcai cuccok a St.Mark’s-ból (New York egyik utcája, ami híres a sok punk turkálóról).

joan jettjoan jett

leisha haileyLeisha Hailey

Leisha már akkor odafigyelt a leszbikus divat alakulására, mikor először robbant be a köztudatba a ’90-es évek elején The Murmurs nevű bandájával, rázva pink raszta-tincseit és az All Over Me idején (fiatal leszbikusokról szóló film) még a girly-grunge stílust népszerűsítve. Leisha gyakran hordott férfiöltönyöket és játékos nadrágkosztümöket a ’90-es évek végén, amikor még az ikonikus K. D. Lang-al randizott. 2004-re, mire az L Wordon keresztül ismerté vált, már teljesen kialakította saját stílusát.

Leisha Hailey stílusa: belvárosias, romantikus, kifinomult rock sztár némi Dark Glam beütéssel.

Leisha stílusa különös módon együtt változott az L Wordben alakított karaktere stílusával. Az elején még alternatív frizurával láthattuk. Éppúgy hordott csipkés, kacér, mély-dekoltázsú ujjatlan pólókat, mint ingeket keskeny gyöngyös nyakkendőkkel. A negyedik-ötödik-hatodik évad elejére megnőtt a haja és a stílusa átalakult klasszikusan nőiessé. A-vonalú ruhákat hordott magas nyakú darabokkal mind a sorozatban és azon kívül is. A rajongók kedvence: Leisha tapadós pólói, kapucnis pulóverei és ujjatlan topjai, melyekben erőlködéstől mentes lazaságot sugároz. Ezek a darabok gyakran a barátnője Free City-s kollekciójából származnak. Jelenleg teljesen az új, Camila Grey-el alakított együttesének, az Uh Huh Her-nek szenteli magát. Leisha pimasz, vidám pólóival, szembetűnő ékszereivel, punk-balerina szoknyáival olyan hatást ér el, mintha bohém goth-ok belőve parádéznának. Magassarkúban és ünnepi, bennszülött fejpánttal adja elő legjellemzőbb védjegyét, a pörgő-forgó, hajdobálós és szeszélyes Leisha Hailey Táncot.

Leisha szerint: „ A húszas éveimben punk, feminista és clubkid (szubkultúra a ’80-as, ’90-es évek idején) voltam. Nagyon fontos volt számomra, hogy annyira furcsán nézzek ki amennyire csak lehetséges. Úgy akartam kinézni, mintha egy másik bolygóról jöttem volna, hogy elhatároljam magam a többi embertől. Egy nagy hatalmas identitás-válság voltam egy személyben… Egy új szereppel egyúttal új esélyt kapok arra, hogy valaki más lehessek, naponta változtatom magam. Azelőtt pedig csak az öltözködésen keresztül vezethettem le a fölös energiáimat.

Az L Word stylistja, Cynthia Summers mondta róla: „ Az összes lányos-lányunk közül, Leisha szeret leginkább ruhát hordani. Ő a leglányosabb – egy ruhaőrült, aki kiöltözik egy - egy esemény kedvéért. Szóval Leisha A-vonalú ruhát visel az egyik jelenetben, viszem neki a retikült, mire ő azt mondja: „Cynthia, a leszbikusok nem viselnek retikült.”

A Los Angeles Times írta az Uh Huh Her-ről: „ A magas sarok csőnadrággal, és töménytelen mennyiségű fekete szemhéjfestékkel mind meghatározó részét képezi az új Los Angelesi banda kihívó, dark-glam stílusának.”

Kedvenc tervezők: Rick Owen, Isabel Marant, és minthogy a Free City egyik tervezőjével jár – Nina Gardunoval – így van egy elég nagy kollekciója otthon ezekből a ruhákból.

Az LA Times-nak nyilatkozta: „ Tetőtől-talpig Miu-Miu-ba szeretnék öltözni. Színes és csajos és fantáziadús – egyszóval minden, amit szeretek. „

leisha haileyleisha hailey

samantha ronsonSamantha Ronson

Igen, ha már hibáztatni akarunk valakit, akkor hibáztathatjuk a brit DJ-t, Samantha Ronsont azért a szarkasztikus fedora kalap – szűk farmer – óriási tornacipő járványért, ami végigsöpört a sovány leszbikusok körében mindkét part mentén és külföldön is. A Nyugat-Hollywood-i leszbikus ikon egy nagyon divatos családból származik (lánytestvére Charlotte divattervező, fiútestvére Mark pedig DJ), emellett pedig a híres alulöltözött, csajos rosszkislány volt a barátnője. A Samantha Ronson stílus szinte már anti-szexi, de valahogy mégis sikerül amolyan megnyugtatóan szexinek lennie. Már a saját tornacipő kollekcióját is megtervezte a SUPRA számára.

Samantha Ronson stílusa: Igazi modern, Nyugat-hollywood-i, androgün, leszbikus hippi.

Samantha kedvenc márkái és tervezői: Dior Homme, Filth Mart LA, Blue & Cream, Charlotte Ronson, SUPRA cipők, Converse.

 

 

samantha ronsonsamantha ronson

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook