2013. május 05. vasárnap, 18:28
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Üdv mindenkinek!

Szeretném leírni a történetem hátha Ti tanultok belőle. 

Egyáltalán nem könnyű egy nővel, egyáltalán. Legalábbis egy olyan nővel akinek férje és 3 gyereke van. Folytonos bujkálás, hazudozás. De én ezt a nőt mindezzel együtt vállaltam. 

3 éve feltettem magamnak a kérdést: "Így is kell ez a nő nekem?" A válaszom igen lett. Azóta is boldogok vagyunk mint egy pár, persze amennyire boldog lehet az ember egy ilyen titkos kapcsolatba.

Néha meginog a bizalmam, a reménykedésem, hogy egyszer ennek vége, és felvállalhatjuk egymást. Néha már nem tudok benne hinni.  Annyiszor nekimentem a falnak már, mégse tanultam meg soha, hogy lehet hogy ez így nem jó mert fáj ha megütöm magam. Mégis mindig ugyan úgy nekimegyek a falnak. Hidjétek el, nem egy álom ez az egész. 

Nagyon sokat veszekszünk a külső tényezők miatt(pl. a férje miatt).  Nehéz így egy stabil kapcsolatot kialakítani, ha egyáltalán lehetséges. Néha úgy érzem hogy ez az egész több fájdalommal, mint szép pillanattal jár. De nem vagyok képes őt elhagyni. Ha van olyan hogy "Igazi" akkor nekem ő az. 

Egy 17 éves lány...

 
2013. április 01. hétfő, 14:41
Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

 

Mi jut eszedbe, ha azt mondom, április elseje? Tréfa, átvágás, bolondság? Téged is beugrattak már? Akkor itt az ideje, hogy visszavágj! Olvasd el ötleteinket, böngészd át a legnagyobb átveréseket!

De honnan is ered az április tréfa?

A szokás eredetére nincs hiteles magyarázat, egyes források IX. Károly francia uralkodót említik, aki állítólag 1564-ben azt a rendeletet hozta, hogy az esztendőnek onnantól fogva január elsején kell kezdődnie, ugyanis a régi francia naptár szerint korábban április elsején volt az új év első napja. Ám a régi évkezdet még sokáig megmaradt az emberek emlékezetében, így mégiscsak küldözgettek egymásnak ajándékokat ezen a napon. Aztán az ajándékokból később tréfák lettek, így a hamis évkezdetet hamiskodással ünnepelték.

A magyar néphagyományban ismert volt a bolondok napja, melyen álhíreket terjesztettek, rémhíreket találtak ki vagy csak kigúnyolták egymást: Április bolondja, felmászott a toronyba!; Fél tizenkettő, szamár mind a kettő!

Főleg a gyerekeket tréfálták meg ezen a napon: elküldték őket boltba szúnyogzsírért, esernyőmagért, trombitahúrért vagy hegedűbillentyűért. Ma is él még a diákság körében a móka ezen a napon, sok iskolában fordított napot tartanak: a tanárok a padba ülnek, a diákok pedig a katedrán kapnak helyet.

Április bolondjának a megtréfált és kigúnyolt embert nevezték, egyes helyeken megválasztották április bolondját, ám ez a tradíció hazánkban a pünkösdi királysághoz kötődik. Többféle szólás és mondás is elterjedt ezzel kapcsolatosan: április bolondja, május szamara illetve áprilist járat valakivel. 

- Régi, de mindig bejön: cseréld ki a sót a cukorral és várd meg a többiek reakcióját. 

- Ha eddig a szolgáltatót bosszantott téged, akkor itt az ideje visszavágni: hívd fel internet szolgáltatódat és jelentsd be, hogy nem megy az interneted. Egészen biztosan megkérdi majd mi az IP címed, te meg csak annyit mondj, hogy 2009.04.01.

- Végy pár csergőórát és húzd fel mindegyiket hat órára, majd tedd az "áldozat" szobájába. 

- Ha kicserélhetőek a női és férfi mosdok jelei... a meglepetés nem várt hatást eredményezhet. 

-  Írj az első MSN listádban lévő ellenkező nemű ismerősödnek és kérdezd meg tőle, hogy köztetek miért nem volt szexuális kapcsolat, a beszélgetés mókás fordulatokat vehet. 

- Ints le egy taxit, amikor megállt előtted nyisd ki az ajtaját, tedd fel az egyik lábad és kösd be a cipőfűződ, majd csukd be az ajtót és menj tovább - vagy inkább fuss, mert lehet, hogy utánad ered a taxis...

Hétköznapi tréfa-tippek

1962-ben még csak egy TV-csatorna létezett Svédországban, az is fekete-fehérben sugározta a műsorait. Az állomás technikai szakembere, Kjell Stensson április 1-jén megjelent a képernyőn és bejelentette, hogy egy újonnan kifejlesztett technológiának hála, valamennyi TV-néző villámgyorsan átválthatja az adást színesre. Ehhez csupán annyit kell tenniük– tanácsolta a technikus -, hogy húzzanak egy nylon harisnyát a képernyőre. A bejelentés hatására állítólag Svédország hétmillió lakosából több százezren kipróbálták a dolgot. A történet fricskája, hogy a színes műsoradás végül nyolc évvel később, éppen április 1-jén indult el a skandináv országban.

Tavaszi nagytakarítás az interneten

1997-ben egy e-mail járta be a világhálót, mely szerint március 31-e éjféltől április 2-a nulla óráig nagytakarítás miatt bezár az internet. A levél szerint a nagytakarításban kisöprik a hálózatban sodródó „roncsokat, törmelékeket”, mint például a halott e-mail címeket, inaktív ftp, www oldalakat. A nagytakarítást öt nagyteljesítményű, többnyelvű japán robot végzi. A levél tulajdonképpen egy régi, telefonvonal-takarításos tréfa modernizálása volt. Néhány évtizede egy amerikai telefontársaság kérte arra ügyfeleit, hogy április elsején helyezzenek műanyagzacskót készülékeikre, mivel a vonaltisztogatás miatt nagymennyiségű por távozhat a kagylón keresztül.

Spagetti-szüret

1957-ben a mértékadó BBC Panoráma című hírmagazinja bejelentette, hogy az enyhe tél és a rettegett spagettizsizsik kiírtása miatt a svájci farmereknek örvendetesen dús spagetti-termésben lehetett részük. A híradást döbbenetes felvételekkel illusztrálták, amelyeken svájci parasztok spagetti-kötegeket húztak le a fák ágairól. A riportban a bámészkodók köréből is többeket megszólaltattak, akik a látvány hatására rendre azt tudakolták, hogy hogyan nevelhetnének saját maguk számára is spagetti-fákat. A BBC munkatársai diplomatikusan csak ennyit válaszoltak: „ültess egy kis darab spagettit egy adag paradicsomszószba és reménykedj a sikerben!

A fütyülő sárgarépa

2002 áprilisában a Tesco a The Sun című lapban fizetett hirdetésben tette közzé, hogy mostantól üzleteiben genetikailag módosított fütyülő sárgarépa is kapható. A reklám szerint a sárgarépa oldalán fokozatosan vékonyodó lyukak találhatók. E légbuborékoknak köszönhetően a megfőzött répa sípoló hangot ad ki.

 

Forrás: ZH-online

 

 

1. oldal / 191

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook