Melegnek vallja magát a volt NBA-kosaras

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

nbaJohn Amaechi, a Cleveland, a Utah és az Orlando egykori kosárlabdázója három évvel visszavonulása után könyvet írt, melyben beismerte másságát.

A 36 éves sportoló jelenleg tv-s szakkommentátorként dolgozik, és afféle botránykönyvnek szánta írását, amelyben kitálal korábbi társairól, edzőiről és elmondja, milyen volt homoszexuálisként a sportágban tevékenykedni.

john amaechiBár Amaechi még csapattársainak sem mondta el szexuális beállítottságát, egykori edzője, Doc Rivers szerint mindenki gyanította, hogy a center a férfiakhoz vonzódik. - Hozzám is eljutott a hír, de azt mondtam: „És akkor mi van? Tud kosárra dobni, tud lepattanót szerezni? Tud védekezni?” Mivel ezekben nagyszerű volt, nem foglalkoztam a témával – nyilatkozta Rivers. A kosaras coming-outja után megszólalt Martina Navratilova is, aki sosem titkolta, hogy saját neméhez vonzódik. - A fiatal leszbikusok és homoszexuálisok számára komoly támaszt nyújthat egy ilyen lépés, amivel például az ő körükben elkövetett öngyilkosságok száma nagyrészt csökkenhet - mondta Navratilova. - Példaképek vagyunk számukra, és John ezzel a lépéssel sok fiatal önbizalmának nagyon jót tett.

SamsungSport.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook