Colin Firth a meleg színészek helyzetéről

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

colin firthColin Firth

Colin Firth arra utalt, hogy láthatatlan korlátok vannak a meleg színészek főszerepekhez jutásának.  Firth Tom Ford új filmjében az A Single Man-ben alakít egy meleg férfit és azt mondja kicsit "cinkosnak" érzi magát ebben, amikor látja, hogyan vesztenek sorra a meleg színészek a szerepekért folytatott harcban.

Tegnap a film angliai bemutatóján a következőket mondta: -"Vannak kockázatai, ha egy meleg színész coming out-ol. Ez nagyon összetett dolog szerintem. heteroként eljátszhatsz egy meleg szerepet és jutalmat kapsz érte. Melegként akarsz heterot játszani? Nem válogatnak be. Manapság pedig ha egy meleg akar meleg szerepet játszani, akkor a heterot nem választják ki. Ezzel kell valamit kezdeni és tényleg úgy érzem, cinkosok vagyunk mindannyian. Ezt pedig én nem szeretném. Véleményem szerint mindannyiinknak engedni kellene, hogy akármit eljátszhassunk, mégis úgy érzem még mindig láthatatlan falak vannak, amiken nem törhetünk át."

colin firthFirth már decemberben is beszélt erről, amikor azt mondta Hollywoodban a szexuális tabuk korlátozzák a meleg színészeket. A nyíltan meleg Rupert Everett pedig ugyanabban a hónapban beszélt arról, hogy a meleg színészek jobb, ha nem bújnak elő: -"Tény, hogy ha egy 25 éves homoszexuális ember vagy, akkor sem a múltban nem lehetett esélyed, sem jelenleg nincs esélyed érvényesülni sem az angol, sem az amerikai, de még az olasz filmiparban sem."

Colin Firth idén Oscar jelölést kapott a meleg professzor megformálásáért az A Single Man-ben és a legjobb színész díját vihette haza ugyanezért az alakításért a tavalyi Velencei Filmfesztiválról. A film rendezője Ford divattervezőként ismert és azt mondja debütáló filmjéről, az a szerelemről és az elszigeteltségről szól sokkal inkább, mint amennyire meleg történet.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook