Az ír származású meleg hurling sztár, Donal Og Cusack coming outja

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

donal og cusack Coming Out

A háromszoros ír nemzeti sportbajnok megdöbbentette a szigetország lakóit bejelentésével, miszerint meleg. Donal Og Cusac, 32 évesen az évszázados múltra visszatekintő csapatjáték, a hurling egyik legnépszerűbb játékosa "Bármi is történjen..." című önéletrajzi könyvében fedte fel titkát.

 


Tinédzserévei zűrzavaros időszakára így emlékszik vissza:-"Megpróbáltam randizni lányokkal, hogy meglássam, hogyan érzek irántuk. Találkozgattam szép lányokkal, kedves lányokkal, de nem mozgatott meg bennem semmit. Valami másra vágytam. A férfiaktól érzelmileg többet kaptam. Ez mindig így volt. Ez most is így van. Tudom, hogy más vagyok, mint a többi ember, de csak ebben az egy dologban. Bármi is a véleményük rólam, arról, aki vagyok, én mindig is elfogadtam így magamat.
 
Valószínűleg ő Európa első elit ligában játszó meleg sportolója.
 
Míg az utóbbi időben a stadionok lelátóiról és az interneten sokszor ujjal mutogattak néhány sportolóra, addig Donal Og - ahogyan Írország-szerte ismerik - lett az első olyan sportoló, aki nyíltan vállalja szexuális orientációját és jól érzi így magát.
 
Az a tény, hogy a bejelentést a Gall Atlétikai Szövetség (GAA) megbecsült tagja tette, a Cork-i legenda történetét még különlegesebbé teszi.
 

Ahurling főleg az Ír-szigeten játszott, kelta eredetű kültéri csapatsport, amelyet ütővel és labdával játszanak. Az elsősorban Írországban játszott hurlinget a világ leggyorsabb mezei csapatsportjának tartják.

A dublini Irish Independent újság szerint az Atlétikai Szövetség valaha " a konzervatív ír értékek megtestesítője volt, mely útmutatásait a Katolikus Egyháztól merítette. Az a tett, hogy a GAA játékosa nyíltan felvállalja homoszexualitását, a régi értékrend közepette elképzelhetetlen lett volna."
 
Donal Og bevallotta, hogy nemegyszer volt durva homofób támadások célpontja. 2006-ban, amikor a Dél-Afrikai Köztársaságból készülődött éppen haza, felhívta a nővére, Treasa otthonról és elmondta, hogy olyan pletykák kaptak szárnyra, melyek szerint Donal meleg.
 
Donal gyanította, hogy az édesanyja mindig is sejtette, hogy ő meleg, de az édesapjával már nehezebb dolga volt. "Az édesapám olyan ember, aki a végsőkig képes harcolni a családjáért, de már 63 éves. Darukezelőként dolgozik. Az építkezéseken folyó munka sokszor nagyon kemény, neki most nincs szüksége még ezekre a gondokra is," - mondta Donal. "Teljesen megzavarodott, amikor elmondtam neki. Aztán hirtelen megszólalt: "A többieknek túl szögletes arcuk van. De neked  nem. Téged az Isten is hurling játékosnak teremtett."
 
Donal arról is mesélt, amikor a rivális Tipperary csapat ellen játszott bajnoki meccs alatt az egyik néző a kihangosított mikrofonba kezdett sértő megjegyzéseket kántálni. Az édesanyját annyira felzaklatta ez az incidens, hogy azóta sem ment el fia egyetlen meccsére sem.
 
Shane McGrath, az Irish Daily Mail Gall Játékokról tudósító újságírója így nyilatkozott Donal bejelentéséről: "Nemzeti léptékben mérve ez nagyon nagy dolog. A hurling fontosabb az írek számára, mint a zene vagy a politika, vagy bármi más. A vidéki írek számára felbecsülhetetlen jelentőségű. A köztársaság kikiáltása óta a GAA a legjeletősebb kultúrális erő. Donal részéről hihetetlenül bátor tett, emellett bizonyítja azt is, hogy a GAA halad a korral."

 

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook