Charlize Theron támogatja a melegházasságot

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

image Charlize Theron

A színésznő újra elmondta, hogy nem házasodik meg amíg nem lehetséges ez leszbikus és meleg barátai számára is.
A nagy nézettségű amerikai The View című műsorban kérdezte meg tőle Barbara Walters, hogy mikor megy hozzá barátjához Stuart Townsendhez.

 

Theron válasza: -"Nem akarok házasodni mert érzésem szerint a házasság intézménye nagyon egyoldalú és én olyan országban szeretnék élni ahol mindenkinek egyenlő jogai vannak. Rengeteg meleg és leszbikus barátom van aki nagyon vágyik arra, hogy házasságot köthessen és nem tenném meg velük, hogy én megtegyem amíg számukra ez nem lehetséges."


Charlize a The View-ban

Charlize néhány éve a GLAAD-től (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) a homoszexualitás "láthatóbbá és megérthetőbbé" tételéért folytatott erőfeszítéséért elismerésben részesült.

Brad Pitt és Angelina Jolie is hasonló támogatásban részesti a melegeket. Először 2006-ban szólalt meg ezügyben a pár kijelentve, hogy majd akkor gondolkodnak házasságon amikor az egész országban mindenkinek lesz rá jogilag lehetősége. Brad idén beszélt egy interjúban erről és elmondta kitart a véleménye mellet még ha emiatt sokan támadják is őket. Szerinte mindenkinek ugyanolyan jogokat kellene biztosítani hiszen míg azt mondják a melegházasság lerombolja a családokat és árt a gyermekeknek ő a saját szemével látja meleg barátai milyen remek szülők és milyen szeretetteljes környezetben nevelik a gyermekeiket. A színész 2008-ban százezer dollárral támogatta a melegházasság mellett kampányolókat Kaliforniában.

Az azonos nemű párok jelenleg mindösszenégy amerikai államban - Massachusetts, Iowa, Vermont, és Connecticut - házasodhatnak. Maine-ben is legális elvileg de a jogi alkalmazást elhalasztották mivel novemberben népszavazás dönt majd a kérdésről. New Hampshire-ben elvileg 2010. január 1-től lép hatályba a törvény amely engedélyezi az azonos neműek számára a házasságkötést. Kaliforniában mint ismeretes tavaly egy rövid ideig volt legális a házasság, de ott is egy népszavazás bírálta felül a helyzetet. Az akkor kötött házasságok érvényben maradtak. 

pinkvanilla.hu 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook