A The L Word utolsó kérdése: Számít-e ki ölte meg Jenny Schectert?

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

the l wordVasárnap a The L Word véget ért. Az első és ezidáig egyetlen leszbikus TV filmsorozat 70 epizódot és hat évadot hagyott maga mögött, de a történetnek nincs vége.

A sorozat számára, amely megérintett rengeteg embert és reményt adott sokak számára utoljára gördült fel a függöny. A The L Word-öt Ilene Chaiken hozta létre és bár vége van a hatása tovább él. A 2004 januárjában debütált sorozatnak világszerte elkötelezett rajongótábora van. Sokaknak nagyon fog hiányozni. A televíziózás történetében még soha nem volt dráma amely ilyen mértékben szólította volna meg a leszbikus, biszexuális és transznemű közösséget.  

Utolsó este a Showtime két órás műsoridőt hagyott az L számára amelynek első órája tisztelgés volt a sorozat nagysága előtt. Úgy mutatták, be mint egy úttörő filmet amelynek a történelemkönyvekben van a helye. Ez volt az első televíziós műsor amely leszbikusok életét mutatta be, először szerepelt képernyőn siket leszbikus karakter és először tűnt fel képernyőn rendszeresen transzszexuális szereplő. Az L Word rajongói valami frenetikus élményre számítottak az utolsó részben, de mondhatnánk azt is eredetileg az utolsó évadban.

A Showtime először 2008 júliusában beszélt arról ami most történt:-"Érdekesen fognak alakulni a dolgok. A The L Word története, az utolsó epizód az utolsó évadban részben nyitva marad. Ilene interneten fogja folytatni a sztorit és úgy látjuk ez egy nagyon érdekes módja annak, hogy az L Word élmény folytatódjon. Aztán, ha úgy döntünk spinoff-ot készítünk gyakorlatilag szünet nélkül bevezethetjük az új sorozatot."

Az L sok témát érintett az elmúlt hat évben. Szóba kerültek vitatott dolgok és nagyon fontos kérdések is. Sokaknak segített a sorozat. Ez mindig nagyon jó dolog. Valamennyi színésznő remekül végezte a dolgát és mindannyian hiányozni fognak. Hihetetlen dolgot alkottak és sokakat inspiráltak. Persze lesznek ismétlések és marad a DVD.

Az utolsó részt nagyon sokan nézték a Showtime-on. A 756.000 nézőszám a legnézettebb évadzáró epizódja volt a sorozatnak és a harmadik legnézettebb rész volt összességében az első éved első két része után. Mindez valószínűleg pozitívan befolyásolja a spinoff jövőjét, amelyet szintén Ilene Chaiken írt és mint arról már korábban mi is hírt adtunk a főszereplő Leisha Hailey lesz. Az új sorozat címe The Farm. Alice-t elítélik Jenny meggyilkolásáért bár ez természetesen korántsem jelenti azt, hogy valóban ő tette.

the l word
The L Word


Na de vissza az utolsó epizódhoz. Chaiken így nyilatkozott:-"Többféleképp is meg tudnám magyarázni ha kellene, de nem érzek rá késztetést. A film személyiségekről és kapcsolatokról szól és mindig úgy alakítottam a történetet, hogy ezeknek a kapcsolatoknak a mélyére hatoljunk. Elismerem elég kockázatos nem megoldani a rejtélyt."

Mit szólnak a rajongók mindehhez? Ők mit vártak az utolsó évadtól illetve a záró epizódtól? Talán egy esküvőt, egy temetést, egy új babát vagy legalább egy megoldott gyilkossági ügyet... Ehhez képest mit kaptak? Gyakorlatilag semmit. Lényegében az utolsó néhány rész olyan volt, mint az összes többi. Vagy még olyan sem. Dylan és Helena kapcsolata zavarossá és követhetetlenné vált. Alice és Tasha bonyolultabb helyzetbe került, mint valaha. Max karakterének kifordítása valószerűtlen irányba kanyarodott. Shane és Jenny rémálomszerű viszonya nem vezetett sehova. A követhetetlen cselekmények között rengeteg idő maradt Alice és Shane baráti ejtőzésének részletezésére. Közben Bette és Tina kapcsolata is pillanatról pillanatra veszélyes vizekre került. A baj az, hogy az egész évadban ott volt a kérdés ki ölte meg Jenny Schecter-t. Mégis nyilvánvalóan Ilene Chaiken-nek esze ágában sem volt felfedni hogy mi történt Jenny-vel. Kockázatos dolog nem megoldani? Igen, Ilene bevállalta, hogy magára haragítja a rajongókat és ez be is következett. A visszaemlékező epizódban amikor a karakterek általános életszerűségéről és a történet alakításáról kérdezték a producereket ők azt mondogatták, Ez Hollywood. meg, hogy Ilyen a televízió, mi mást várnátok?. Még Ilene-t is megkérdezték miért befejezetlen a sztori és ő ezzel magyarázta:-"Nem akartam tisztán és világosan lezárni. Érzékeltetni szerettem volna, hogy az élet megy tovább." De most akkor ez nem televízió? A The L Word nem a való élet hanem Hollywood! Ennek köze nincs ahhoz, hogyan folytatódik az életük sokkal inkább olyan mintha hirtelen összeomlott volna minden körülöttük. Csak tovább nőtt a bizonytalanság és még több lett a kérdés.

Persze spekulációk máris vannak. Talán az egésznek az a célja, hogy rávegyék a megfelelő köröket teremtsék meg egy L Word mozi készülésének feltételeit. Ekkora kavarodás után lehet, hogy összejöhet, de ki tudja vajon a rajongókat érdekli-e még az, hogyan keveri újra össze vissza a kártyákat Ilene Chaiken?

Amíg a valódi okon gondolkodunk addig is a sorozat hivatalos weboldalán a nyomozásból hétre hétre újabb "gyanusított" kihallgatásába pillanthatunk be. A nyomozók elvileg Jenny halálának körülményeit hivatottak tisztázni. Az első ilyen videó szereplője Tina Kennard, de ne higyje senki, hogy bármit is megtudunk. Csak újabb megválaszolatlan kérdéseket kapunk. Például mi köze Jenny halálának Tina apjának félrelépéséhez és ahhoz, hogy most bevallja nem Bette volt az első nő az életében hanem a saját nővére? Minden hétfőn újabb videót nézhettek a weboldalon és remélhetőleg hétről hétre újabb rémségeket hallunk majd szeretett karaktereinkről. Mert abban már nem hiszünk, hogy ez a rejtély a közeljövőben megoldódik majd.

pinkvanilla.hu

A kihallgatási felvételek folyamatosan hétről hétre frissülnek itt.
 
 
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook