Golden Globe queer szemmel

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

golden globeVasárnap este, magyar idő szerint hétfő hajnalban immár 66. alkalommal osztották ki a Golden Globe-díjakat: meleg vonatkozásban persze nincs hiány.


Bár a Milk egyetlen Golden Globe jelölését Sean Penn orra elöl elhalászta  Mickey Rourke a "The Wrestler"-ben nyújtott alakításáért,  a szakértők szerint a meleg politikus életéről szóló film nagy eséllyel indul az Oscar-ért folytatott harcban.

Mindemellett azért voltak más meleg vonatkozásai is a díjátadónak:

Anna Paquint (Zongoralecke) egy olyan HBO sorozatban nyújtott alakításáért (True Blood - magyarul: Inni és élni hagyni, február 3-tól látható Magyarországon) díjazták amelynek alkotója a Sírhant Művek meleg írója, Alan Ball.

A tavalyi év legjobb filmvígjátéka a biszexuális tartalommal rendelkező Woody Allen film, a Vicky Cristina Barcelona lett.

A biszexuális rendező Stephen Daldry The Reader című filmjében nyújtott alakításáért Kate Winslet vihette haza a egjobb női mellékszerepért járó díjat.

A Milk veresége miatti elégtétel pedig az, hogy a The wrestler-ben a Mickey Rourke által megformált karakter lánya leszbikus.

A legjobb férfi mellékszerepért járó díjat a melegikon Heath Ledger kapta posztumusz az "A sötét lovag"-ban nyújtott alakításáért.

A tv-sorozat vígjátéki kategóriánál a melegbarát 30 Rock komikus párja, Alec Baldwin és Tina Fey kapta a díjakat.

 

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook