A meseíró akit senki nem kérdezett szexualitásáról

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

újságMaurice Sendak egy személyben közismert és sikeres író valamint illusztrátor. Nemrég nyolcvanadik születésnapja alkalmából készített vele interjút a New York Times.

Megkérdezték tőle, van-e olyan dolog amit soha nem kérdeztek meg tőle. -"Hát, azt, hogy meleg vagyok. Úgy gondoltam ehhez nem is volt semmi köze senkinek."

Sendak egy pszichoanalítikussal Eugene Glynn-el élt ötven át egészen Glynn tavaly májusi haláláig. Az író még a szüleinek sem beszélt soha a szexualitásáról. -"Mindig szerettem volna hetero lenni, hogy boldoggá tehessem a szüleim. Ők soha de soha nem tudták meg. ...a gyermekek védik a szüleiket."

maurice sendak
Maurice Sendak

Sendak képeskönyvei forradalmasították a műfajt - tematikailag, esztétikailag, de lélektani szempontból is. Például A Vadócok országában a gyerekek "belső világába" hatol be és a gyerekkor legtitkosabb zugait tárja fel. Sendak erénye az is, hogy mások történeteit ugyanolyan jól tudja illusztrálni. Filmekben is közreműködött jelmeztervezőként.

Persze mondhatnánk egy meleg művész New Yorkban nem igazán szokatlan jelenség, de Sendak azt mondja fiatalabb korában az az ötlet, hogy melegként írjon könyvet gyermekeknek nagyon is veszélyes lehetett volna a karrierjére.

where the wild things are
A vadócok országában

Az A vadócok országában című könyvéből a közeljövőben filmet készülnek forgatni amit Spike Jonze fog rendezni valószínűleg.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook