Ezen a napon 1962-ben 36 évesen meghalt Marilyn Monroe

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

gyász2007-ben a Onepoll.com közvéleménykutató website 5000 homoszexuális férfit és leszbikus nőt kérdezett meg világszerte, az ő véleményük alapján ötödik helyen Marilyn Monroe, minden idők ultimate szexszimbóluma, a klasszikus szőke díva megtestesítője áll a melegikonok között.


Norma Jeane Mortensenként született Los Angelesben, de az édesanyja első férje után Norma Jeane Baker néven ismerjük. Gyermekkorát nevelőszülőknél és intézetben töltötte. Apját nem ismerte, anyja elmegyógyintézetbe került Norma 5 éves korában.

marylin monroe16 évesen otthagyta a gimnáziumot és férjhez ment. 1944-ben egy hadianyaggyárban dolgozott betanított munkásként, mikor a hadsereg egyik fotósa felfedezte, és nemsokára modell lett.

1948-ban a 20th Century Fox szerződtette kisebb szerepekre. Ekkor festette szőkére a haját és változtatta meg a nevét. Pályafutására rányomta bélyegét a szexbomba-image. Sokszor próbált olyan szerepekhez jutni, melyekben megmutathatná színészi képességeit is, de sem a filmgyártók és sem a közönség nem óhajtotta őt másnak látni. Monroe karrierje erotikus vonzerejére építkezett. 1950-ben a Mindent Éváról című Joseph L. Mankiewicz filmben tűnt fel egy epizódszerep erejéig. Első ismertebb filmje a Aszfaltdzsungel volt, de nemzetközi hírnevet a Niagara című filmmel szerzett. Marilyn Monroe a szexistennő trónjára emelkedett ezzel a szereppel.

Ragyogó szőkeségével, szabályos arcával, nőies idomaival az „Igazi nőt” imádták benne. 1955-ben az Actor's Stúdió színiiskola tagja lett. Monroe magánéletét is szívesen célbavette a sajtó. Arthur Miller íróval kötött házasságát folyamatosan tudósították 1956–1961 között, csakúgy, mint John F. Kennedy-vel és öccsével, Roberttel való viszonyát is.

Sokak azt állítják, öngyilkos lett, ám bizonyítékok vannak arra a tényre, hogy gyilkosságot követtek el ellene. Nagy mennyiségű Nembutal beöntést kapott. Képei még mindig mindenhol megtalálhatók, mítosza semmit sem halványodott.

 


pinkvanilla.hu

marilyn monroe
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook