Coming outolt Ian Thorpe, ausztrál úszó - videó

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

coming out coming out

Ausztrália nemzeti hőse, Ian Thorpe egy tévéinterjúban kimondta: "meleg vagyok". Az ötszörös olimpiai bajnok úszóval készült beszélgetést csak vasárnap sugározzák, de ez a részlet már szombat délután kiszivárgott, és percek alatt végig söpört a világon.

Öt olimpiai aranyérmet nyert, ebből a szempontból a legsikeresebb ausztrál sportoló. 1998-ban első világbajnoki címét alig 15 esztendősen szerezte meg. 2001-ben Thorpe volt az első, aki hat aranyérmet nyert egy világbajnokságon. Összesen tizenegy aranyat hozott el, ezzel a mindenkori ranglista második helyén áll Michael Phelps után.


Ian Thorpe

Ian az első és eddig egyetlen olyan úszó, akit a Swimming World Magazine négyszer választott a Világ legjobb úszójává. 1999 és 2003 között Ausztrália legjobb úszója lett.

Thorpe az öt arany mellé három ezüstöt és egy bronzot is nyert olimpiákon, 22 világrekordot döntött meg. Kétszer vonult vissza, utoljára 2012-ben, most már biztosan nem fog többet versenyezni.

A 31 éves úszóról korábban erősen terjedt a pletyka, hogy meleg, de mindig tagadta. Akár az önéletrajzi könyvében, akár korábbi interjúkban, mindig panaszkodott, hogy védekezésre kényszerül, pedig már annyiszor elmondta, hogy ő nem meleg.

A mostani interjúban a riporter megint megkérdezte, és ezúttal zavartan azt mondta, hogy de igen, ő meleg. Az ausztrálok büszkék a bátorságára, és támadások helyett még nagyobb szeretett kap, a már depresszióval is kezelt ex-sportoló.


Az ausztrál úszóbajnok, Daniel Kowalski bejelentette, hogy meleg

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook