Az orosz LMBT+ közösséget támogatja moszkvai koncertjén Elton John

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

elton john elton john

A törvény által megbélyegzett orosz LMBT+ közösséget kívánja támogatni pénteki moszkvai koncertjén Elton John brit popsztár, aki maga is nyíltan meleg. Az énekes a múlt hónapban közölte a CNN amerikai hírtelevízióval, hogy két oroszországi fellépésén pénteken Moszkvában és szombaton Kazanyban - "valami jelentőset fog mondani a színpadon".

Elton John hangsúlyozta, hogy óvatosan fogalmaz majd a színpadon, ugyanis attól tart, hogy kiutasítják, ha túlzottan bírálná Vlagyimir Putyin elnököt.

Hozzátette, hogy a tervek szerint találkozik a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek képviselőivel. Úgy ítélte meg, hogy Oroszországban jelenleg (e téren) "kegyetlen" a helyzet.

Ő lesz a show-világ első, a melegjogok védelmezőjeként ismert nyugati sztárja, aki Oroszországban fellép azóta, hogy Putyin elnök júniusban kihirdette a "homoszexualitás kiskorúak előtt történő propagálását" tiltó törvényt.

Emberi jogvédők és melegek hevesen bírálták a jogszabályt, amelynek pontatlan megfogalmazása szerintük bármilyen melegrendezvény betiltására felhasználható.

Az oroszországi koncerteket szervező SAV Entertainment a héten közleményben cáfolta azokat az interneten terjedő híreket, hogy elmaradna Elton John moszkvai és kazanyi koncertje, amelyekre minden jegy elkelt.

A "melegellenes" orosz törvény kihirdetése előtt Madonna és Lady Gaga amerikai popsztárok tiltakoztak szentpétervári koncertjükön a városi önkormányzat hasonló rendelete ellen.

A Lady Gaga szentpétervári koncertjét szervező céget 2012 decemberében mintegy 450 eurónak (136 ezer forint) megfelelő összegű bírsággal sújtották, amiért megsértette a kiskorúak védelméről szóló törvényt.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook