Michelle Obamát kihozta a sodrából egy melegjogi aktivista

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

Michelle Obama

Kijött a sodrából az amerikai first lady egy adománygyűjtő rendezvényen. Michelle Obama először figyelmeztette, majd saját távozását is kilátásba helyezve "ultimátumot adott" egy melegjogi aktivistának, aki megzavarta beszédét.

A first lady a Demokrata Nemzeti Kongresszus keddi adománygyűjtő eseményén, egy washingtoni idősek otthonában tartott beszédet, amikor az 56 éves Ellen Sturtz leszbikus aktivista félbeszakította. Az elnök beavatkozását követelte a melegek jogainak ügyében, azt mondta, Barack Obamának alá kell írnia egy diszkriminációellenes rendeletet.

Válaszul Michelle Obama közelebb lépett a hölgyhöz, majd ultimátumot adott neki és a közönségnek: "Hallgassa meg, amit mondok, vagy vegyet át a mikrofont, de akkor én távozom. Önök döntenek. Választhatnak" - mondta. A közönség távozásra szólította fel a jogvédőt, akit kivezettek a teremből.

"Az arcomba mászott, megdöbbentem" - idézte az aktivistát a The Washington Post riportere. A first lady beszédét megzavaró nő 500 dollárt fizetett, hogy bejusson a privát rendezvényre.

Tavalyi újraválasztási kampányában Barack Obama támogatta a melegek házasságát, és második elnöki ciklusának kezdete óta még erőteljesebben kiállt a homoszexuálisok jogai mellett. Az Egyesült Államokban az utóbbi időben növekedett a melegházasságot támogatók aránya.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook