A nemi irányultságra is rákérdeztek egy kukákról szóló felmérésen

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

felmérés irányultság

A nemi irányultságra is rákérdezett egy lakossági szemétszállításhoz kapcsolódó felmérésen Birmingham önkormányzata, amivel igencsak meghökkentett és feldühített jó pár lakost.

A netes kérdőív fő témája ugyan a szelektív gyűjtés és a szeméttárolás volt, ám azt is firtatta, hogy a válaszoló hetero-, homo- vagy biszexuális-e.

"Mi köze van a szexuális irányultságnak vagy a vallásnak a kukákhoz?! Törődjön az önkormányzat a maga dolgával!" - idézett példaként egy 40 éves lakost, Cyril Mayerst a The Daily Mirror című brit lap.

Az önkormányzat azt mondja, hogy szokvány felmérésről van szó, amelyen feltüntették, hogy nem kötelező a kérdésekre válaszolni.

Nem ez az első eset, hogy Birmingham városatyái és -anyái közfelháborodást vagy közröhejt keltenek. 2008-ban 6 ezer kilométerrel "elnézték" városukat: az ismert brit település helyett a kevésbé ismert amerikai - alabamai - Birmingham légi felvételét nyomtatták ki 720 ezer példányban. A fotó egy szórólapon szerepelt, amelyen az önkormányzat köszönetet mondott a lakosságnak a szelektív hulladékgyűjtésért és a szemét újrahasznosításáért.

A baklövésre egy lakos hívta fel a figyelmet. "Hihetetlen, hogy senki sem vette észre a városházán. Hát ki ellenőrzi ezeket?!" - dühöngött a Daily Mirror című brit lapnak. Az önkormányzat tovább dagasztotta önnön "sarát" azzal, hogy először nem ismerte be hibáját, hanem azzal állt elő: a fotó csupán jelképe egy városnak, mindegy melyik van rajta. Később aztán elismerte a testület szóvivője a baklövést, ám hozzátette, hogy a szórólapon a szöveg a lényeg, az meg stimmel.

A birminghami városháza amúgy rendre hadilábon áll Birminghammel. 2010-re odáig jutott, hogy még leírnia sem sikerült helyesen saját városának nevét egy szórólapon.

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook