Életfogytiglani börtönre ítélték a londoni kettős gyilkosságot elkövető magyar férfit

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

meleg gyilkosítélet

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték azt a magyar állampolgárt, aki tavaly augusztusban megölte két kollégáját Londonban - jelentette internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium pénteken.

A 32 éves Bán Attilának legalább 26 évet kell leülnie büntetéséből a brit bíróság döntése értelmében.

Bán a gyilkosság elkövetésekor a Heathrow repülőtéren lévő Radisson Edwardian szálloda recepciósa volt. A két áldozat egyike egy szintén magyar fiatalember, a másik egy angol lány, mindketten húszévesek voltak. A vádirat szerint a homoszexuális vádlott féltékenységből késelte halálra őket, mert azt feltételezte, hogy viszonyuk volt egymással.

Bán Attila "korlátozott beszámítási képesség állapotában elkövetett emberölésben" vallotta magát bűnösnek, a szándékos emberölést nem ismerte el, de a londoni központi büntetőbíróság az utóbbi, súlyosabb minősítést találta bizonyítottnak.

A tettes mindvégig a tetthelyen, az alkalmazottak szállásának egyik szobájában volt a helyszíni szemle, a nyomok összegyűjtése és a patológiai vizsgálat alatt. Annak az ágynak az ágyneműtartójában rejtőzködött, amelyen a fiatal nő holtteste volt.

A rendőrök távoztával előjött, és öngyilkosságot kísérelt meg. Végül a két nap múlva visszatérő rendőrök bukkantak rá, miután Bán Attila az áldozatok megtalálásának másnapján azt írta angolul Facebook-oldalára, hogy "szeretnék felébredni ebből a rémálomból", és ezt a munkatársai jelezték a hatóságoknak.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-19292820

MTI/pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook