Ezen a napon született 49 évvel ezelőtt George Michael

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

george michael születésnap

Georgios Kyriacos Panayiotou, ismertebb nevén George Michael 1963 június 25-én született. Ismertsége még a Wham duó korszakából származik, de igazán 1987-ben vált híressé a Faith című szóló album megjelentetése után. Az albumot több mint 20 millió példányban adták el világszerte.

Michael London nyugati részében Finchley-ben született. Görög származású apja, Kyriacos Panayiotou egy étterem menedzsere volt. Anyja felőli nagyapja brit származású volt, míg nagyanyja egy zsidó családból származott. Edésanyja Lesley Angold Harrison 1997-ben halt meg rákban. Michael, gyermekkora nagy részét a családi házban töltötte Londonban. Művészi karrierjét a „The Executive” együttes megalkotásával kezdte, amely egyébként ismeretlen maradt. A csapat tagjai: Andrew Ridgeley, Paul Ridgeley, Andrew Leaver és David Mortimer, másnéven David Austin.

1981-ben Michael, Andrew Ridgeley-vel megalkotja a Wham! nevet viselő duót. Az együttes első albuma a „Fantastic” igazi siker lett. Első slégerük a „Wham Rap!(Enjoy What You Do) volt. Ezt követte a Young Guns (Go For It) amely elsőként került be az angol top 10-be. Nagy sikereket értek el a „Bad Boys”, „Club Tropicana”, „Wake Me Up Before You Go-Go”, „Freedom”, „Last Christmas/Everything She Wants”, „I’m Your Man” számok és a „Make It Big” című album. Ebben az időben Michel háttérénekese David Cassidynek (The Last Kiss’ – 1985) és Elton Johnnak (Nikita és Wrap her up) is.

A Wham kínai turnéja 1985 áprilisában egyedülálló volt, mivel addig még nem lépett fel Kínában egyetlen nyugati pop együttes sem. A turné hatalmas sikernek örvendett, alátámasztja ezt az tény is, hogy Lindsay Anderson és Martin Lewis, “Foreign Skies: Wham! In China” címmel dokumentumfilmet készített a turnéról.

A “Careless Whisper”(1984) és “ A Different Corner”(1986) című dalok sikerei után, megerősítették a hírt, hogy a Wham felbomlik, az említett dalok ugyanis George Michael szóló karrierjének első alkotásai. A felbomlás előtt az együttes még kiadott egy albumot és tartott egy koncertet Wembley-ben, ahol bemutatták az együttesről készített dokumentumfilmet is.

George Michael első szóló albuma, a “Faith” hatalmas sikerrel robbant be a köztudatba. A lemez úgy az államokban mint Nagy-Brittanniában rövid időn belül a toplisták élére kúszott. A “Careless Whisper”, amelyet Michael szerzett amikor 17 éves volt, az évtized legtöbbet játszott dalává vált. Az említett számot 1995-ben a londoni közönség megszavazta “Minden idők legkedveltebb dalának”, Michael pedig “Az év legjobb szólistája” címet nyerte el. A jelen pillanatig, több mint 80 millió lemezt adottel világszerte, amint azt megtudni az énekes hivatalos honlapján. Pályafutása során olyan híres zenészekkel dolgozott együtt mint Elton John vagy Paul McCartney.

Az évek során összesen több mint 100 millió lemezt adott el, az elmúlt két évtizedben az ő dalait játszották legtöbbet a brit rádiók. Turnéival bejárta szinte az egész világot, 2011-ben, augusztustól decemberig a Symphonica Tour keretén belül 15 európai országba látogatott el, hazánkban szeptemberben lépett színpadra a Budapest Sportarénában.

Bécsi koncertjét 2011 novemberének végén alig két órával a kezdés előtt le kellett mondania, mert súlyos tüdőgyulladással kórházba kellett szállítani. Egészségi állapota végül olyan súlyosra fordult, hogy lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. Végül karácsony előtt engedték haza a bécsi kórházból, az ünnepeket már szerettei körében tölthette.

Az idők során az énekes számos esetben kellett megküzdjön a drogfüggőséggel, több esetben kínos incidensek résztvevője lett drogfogyasztás miatt.

A kezdetektől fogva tartózkodott a szexuális orientáció kérdésétől, de számos nyílvános szexbotránya után végül nyíltan felvállalta homoszexualitását. Egy 2007-es interjú szerint korábban azért nem vállalta fel homoszexualitását, mert félt, hogy az megviselné édesanyját A “Jesus to a Child” című dala is, egykori, HIV vírusban elhunyt partnerének kíván emléket állítani.

A kilencvenes évek elején Anselmo Feleppával járt, a férfi 1993-ban hunyt el szívinfarktusban.

A sztár három évvel később jött össze Kenny Goss üzletemberrel, akivel 15 év után, 2011 tavaszán szakítottak, a hírek szerint kapcsolatuk alatt az énekes többször is megcsalta párját, akinél végül betelt a pohár. Ezután Fadi Fawaz sztárfodrásszal jött össze akivel ma is együtt vannak.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook