2012 április 20. - National Day of Silence

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

day of silence DOS

Ma Amerika-szerte diákok százezrei csendben maradtak, hogy így hívják fel a figyelmet a transznemű, biszexuális,  leszbikus és meleg fiatalokat érő diszkriminációra és támadásokra.

A Nemzeti Csend Napja 1996-ban indult útjára és azóta a legnagyobb olyan kizárólag diákok által vezetett kezdeményezéssé nőtte ki magát amely biztonságosabb körülményeket szeretne teremteni mindenki számára szexuális beállítottságtól, nemi identitástól illetve nemi önkifejezéstől függetlenül.

A hallgatás tarthat egész nap vagy vonatkozhat csak annak egy részére és a résztvevő diákok nyomtatott kis kártyákat átnyújtva magyarázzák közben viselkedésüket. Annak üzenetét saját maguk is kiegészíthetik képekkel illetve szöveggel. Vannak szervezetek amelyek matricákat, kitűzőket gyártanak és azt polora vagy öltözőszekrényekre teszik ki. Mások feketébe öltöznek és szivárványszínű szalaggal vagy egyéb szivárványos kiegészítővel fejezik ki együttérzésüket és részvételüket.

Főként középiskolák és főiskolák vesznek részt az eseményben, esetleg általános iskolák. Általában április közepén tartják a napot amelynek csendje szimbolikusan jelzi az LMBT diákokat ért sérelmek általános elhallgatását.

pinkvanilla.hu

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook