A Pápa a melegek első számú közellensége

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

XVI. BenedekXVI. Benedek, akit "Isten rottweiler"-ének is neveznek először látogatott az Egyesült Államokba a héten. A nagy izgalomban amit mindez kiváltott nem elfelejtendő, hogy Benedek pápa a homofóbia nagykövete és az első számú közellenségének számít a melegek és leszbikusok közösségének szerte a világban.

Elhallgattatott meleg katolikusokkal találkozik akik még mindig kapaszkodnak a valótlan reménybe, hogy egy nap üdvözli majd őket pápájuk. Ez veszett ügy. Benedek erőfeszítései és munkássága a melegek érdekei ellenében nagyon régóta tartanak már és egyértelműen gyűlölettel teliek.

Mindig próbálta a melegeket eltiltani a pappá válástól és a melegek házasságának elismerése ellen lobbizott egész Európában és azon kívül is. 1986-ban akkor még bíborosként szolgált II. János Pál pápasága idején azt írta a homoszexualitásról egy levélben, hogy "erkölcsi bűn". 2003-ban pedig utasította a katolikus politikusokat, hogy ellenezzék a meleg házasságot és a meleg párok örökbe fogadásának engedélyezését.

XVI. Benedek az USA-ban2005-ben egy pápai utasításában alig pár hónappal beiktatása után kijelentette, hogy azok akik "gyakorló homoszexuálisok, akik mélyen gyökerező homoszexuális tendenciákat mutatnak vagy támogatják az úgynevezett "meleg kultúrát" nem látogathatnak szemináriumokat. egyszerűbb szavakkal: melegek ne akarjanak papok lenni.

Kivételek a tilalom alól? Azok akiknek csak "átmeneti problémájuk" volt és legalább három éve leküzdötték azt.

Kara Speltz egy katolikus leszbikus aktivista fogalmazta meg ezt legjobban:"Nagyon obszcén a retorikája. egyértelműen akar gondoskodni a melegekről - nagyon úgy mint a "Végső Megoldás." (A zsidók tömeges, erőszakos kitelepítésére alkalmazott "végső megoldás" (Endlösung) kifejezést 1940 júniusában használták először, s egyértelműen a zsidó lakosság deportálását jelentette.)

Néhány modernitásra utaló jeltől eltekintve Benedek pápasága alatt egyre kevésbé vonzó a fejlett országok iskolázott emberei számára és egyre inkább vonzó a szegény országok iskolázatlan emberei számára. A fejlett országokban csökken a befolyása, még Spanyolországban is újraválasztották a melegek házasságát támogató kormányt idén a Vatikán intelmei ellenére.

De az egyház továbbra is befolyással rendelkezik Latin Amerikában és Afrikában Benedek óvszerellenes hozzáállása ellenére, pedig arra égető szükség lenne a fertőzések és AIDS által súlytott kontinenseken.

Természetesen a katolikusok nevéhez nagyon sok jótett köthető. Segítik az éhezőket és gondoskodnak a hajléktalanokról. A katolikusok rendes jótékony emberek.

Sajnos a sok jót amit a katolikusok tesznek beárnyákolja a Vatikán mérge. Bárcsak a melegek és leszbikusok tennének valamit a helyi gyülekezetekben amely cselekedeteknek hatásai előbb-utóbb eljuthatnának Rómába is.

pinkvanilla.hu
Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook