A német külügyminiszter "összeházasodott" partnerével

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

guido westerwelle házasság

Németország meleg külügyminisztere Guido Westerwelle hivatalos kapcsolatba lépett barátjával a 43 éves  Michael Mronz-al. Bár Németország nem ismeri el a homoszexuális házasságot, de az azonos nemű pároknak van lehetőségük bejegyzett élettársi kapcsolat kötésére.


A pár esküvőjéről  csak az esemény után értesült a nagyközönség.. A Bonnban élő Guido Westerwelle péntek este, Bonn egyik polgári körzetének, Poppelsdorfnak a házasságkötő termében mondott igent partnerének.

Guido Westerwelle német külügyminiszter és a jobboldali liberális FDP (Német Szabaddemokrata Párt) elnöke 2004. július 20-án Angela Merkel 50. születésnapi rendezvényén párjával, Michael Mronz kölni üzletemberrel jelent meg, egyértelművé téve, hogy magánélete már nem tabu.

guido westerwelle michael mronz

A 48 éves német alkancellár és egyben külügyminiszter egyike a nyíltan meleg politikusoknak Németországban, mellette megemlíthetjük  az ellenzéki liberális szociáldemokrata Klaus Wowereit-et, aki Berlin polgármestere, és a kereszténydemokrata korábbi hamburgi polgármestert Ole von Beust-ot.

Sem Wowereit sem von Beust  nem él regisztrált élettársi kapcsolatban.

Élettársi kapcsolat - nem házasságA német állam bár nem ismeri el hivatalosan az azonos neműek házasságát, de 2001-ben lépett életbe a Life Partnership Act az országban, melynek köszönhetően "regisztrált párkapcsolatot" köthetnek a meleg párok, ami ugyanolyan jogokat biztosít mint a házasság, bár nem valamennyit.

pinkvanilla.hu

 

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook