Lady Gaga a DADT ellen tiltakozik

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

image lady gaga

Lady Gaga 8 MTV Video Music Awardsot nyert a rekordszámú 13 jelöléséből és a díjátadót most arra használta, hogy fellépjen az amerikai hadseregben alkalmazott "Don't Ask, Don't Tell" szabály ellen.

Lady Gaga Bad Romance című dalához készült klip lett az év videója, az év popvideója, az év dance videója, az év női videója valamint megkapta a legjobb koreográfiáért, a legjobb vágásért és a legjobb rendezésért járó díjat is. A legjobb duett pedig a Beyonce-val közös Telephone lett. Érdekesség még, hogy a ruha amelyben érkezett az énekesnő, az idén februárban elhunyt meleg divattervező Alexander McQueen utolsó kollekciójából való.

A díjátadóra érkező sztár négy kísérője, négy olyan ex-katona volt, akik a "Don't Ask, Don't Tell" irányelv miatt szereltek le és el kellett hagyniuk a hadsereget.

"Nagyon, nagyon fontos cél érdekében vagyok itt ma este" - mondta Gaga. -"Itt vannak velem a barátaim, mindannyian az SLDN.org képviseletében. Ezt a szervezetet 1993-ban alapították a "Don't Ask, Don't Tell" (DADT) irányelveire reagálva. Történetük nagyon inspiráló és most nagyon sokat tudunk és kell tennünk. Egyik ember sem értékesebb a másiknál."

Az SLDN vezetője közleményében elmondta, azzal, hogy Lady Gaga felfigyel ezekre a hazafiakra és felhívja a figyelmet, az igazságtalan teherre, melyet ez a politika ró ezekre a bátor férfiakra és nőkre akik nap mint nap védik a hazát segít kiemelni annak szükségességét, hogy a szenátusnak ideje megszabadulni ettől a szörnyű törvénytől.

Gaga hivatalos weboldala is megváltozott, a nyitóoldalon lévő képen négy kísérőjével látható a sztár és arra kér mindenkit, hogy Csatlakozzanak a kezdeményezéséhez.

lady gaga vma 2010

A napokban olyan ítéletet hozott egy dél-kaliforniai bíró, hogy az amerikai hadseregnek az a szabálya, amely szerint a homoszexualitásukat nyíltan vallók nem teljesíthetnek katonai szolgálatot, alkotmányellenes. Virginia Phillips szerint a szabály nem hogy nem emeli a hadsereg harckészültségét, de „közvetlen és káros hatása van” a fegyveres erőkre.

Barack Obama elnök több ízben ígérte, hogy megpróbálja elérni a szabály eltörlését. A képviselőház májusban már megszavazta a szabály eltörlését, a szenátusnak pedig mostanában kellene szavaznia róla.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook