A Fort Gayben élő játékost felfüggesztette a Microsoft

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

xbox fort gay

Képzeld el előfizetsz az Xbox LIVE-ra, beírod a személyes adataid és megadod a városod nevét, mondjuk Szolnok. Néhány nap múlva pedig arról értesítenek e-mail-ben, hogy felfüggesztették az előfizetésed. Miért? Mert megsértetted a játékszabályokat, mivel nyílt szexuális tartalmú kifejezést használtál.


Nyílván mindez elképzelhetetlen ebben az esetben, de ha történetesen Nyugat-Virginiában élnél egy Fort Gay nevű kisvárosban és ezt az adatot megadnád, akkor ebbe a helyzetbe kerülnél. Így járt egy 26 éves Josh Moore nevű fiatalember aki a 800 fős település egyik büszke lakója.

A szabályzatból: Ne adjon meg olyan becenevet és jelmondatot, amely más játékosok számára esetleg sértő lehet, például a következőkhöz hasonló megjelenésű vagy hangzású, jelentésű, azokra utaló, vagy célzó, illetve rövidítéseként szereplő becenevet vagy jelmondatot:vulgáris szavak vagy kifejezések, szexuális jellegű témák vagy tartalom, gyűlöletbeszéd (beleértve többek között a faji, etnikai vagy vallási sértéseket), tiltott kábítószerek és korlátozottan forgalmazható anyagok, valamint törvénytelen tevékenységek.

fort gayValószínűleg valaki meglátta Moore városának nevét és sértésnek vette, vagy azt hitte sértegetni akarják és jelentette az esetet a Microsoftnak. Akik ahelyett, hogy meggyőződtek volna arról, hogy létezik-e a városka, egyszerűen blokkolták a felhasználót, akinek aztán napokba került mire meggyőzte őket, hogy Fort Gay valóban létezik.

A fiatalember először az ügyfélszolgálatnál próbálkozott, még arra is kérte őket keressenek rá a Google-ben és győződjenek meg igazáról, de még mindig arra kérték ne adjon meg ilyen adatot. A polgármesternek kellett közbeavatkoznia de neki is azt mondták, nem számít, hogy valóban ez a város neve és ennek ellenére sem használható a "gay" kifejezés.

Mire igazgatói szintre került a dolog, már mindegy volt. Elismerték, hogy sajnálatos hibáról van szó és elnézést kértek, de vissza már nem lehet csinálni a dolgot. Nyilvánvalóan a "gay" kifejezés nem mindig volt ilyen politikai töltettel rendelkező kifejezés. A XIX. században elterjedten használták a boldog, vidám, jókedvű szinonimájaként. Viselnek hasonló nevet más városok is, csak Nyugat-Virginiában van még egy Gay és egy Mount Gay nevű település is. Lakóik csupán annyit szeretnének, hogy ismerje el a Microsoft Xbox Live ezek valós helyek igazi lakókkal.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook