Leszbikus a countrysztár. Kit érdekel?

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

chely wright coming out

A kérdés, az volt melyik hollywood-i híresség fog coming out-olni május 5-én? A válasz Chely Wright. A kérdés az lett, ki az a Chely Wright?


A meleg közösség amerikaszerte szinte dühös lett és még apátiába is hajlott a hír hallatán. Az elégedetlenséget az ízzította fel, hogy valaki olyanra számítottak aki "számít". A 39 éves Wright eddig kilenc albumot jelentetett meg 15 év alatt, csaknem egymillió összesített eladott példánnyal. Ettől eltekintve is mindig mindenki számít. A mai társadalomban a celebek kicsit olyanok mintha ismerőseink lennének. Tudni akarjuk mi van velük, hogyan élnek, milyenek a gyerekeik, mit esznek, mit hordanak és kivel bújnak ágyba. Mindezt meg is tudjuk róluk. Ezért érezzük úgy, ismerjük őket. A GLAAD kutatást is végzett a témában: amikor tudjuk a celebről, hogy meleg azt úgy éljük meg mintha a szomszédunkról tudnánk ugyanezt.

Más zenei műfajokban egyáltalán nem precedens nélküliek a meleg zenészek, a konzervatívabb közönséget megszólító, és a régi amerikai hagyományokra építő countryt azonban eleddig elkerülték a meleg vagy leszbikus zenészek (a kanadai, leszbikus KD Lang is inkább popzenei közönséget vonz). Most azonban Chely Wright a People magazinban bejelentette, hogy leszbikus, és mindezt arra a hétre időzítette, amikor megjelenik első albuma öt év után. Más stílusokban egyáltalán nem befolyásolja negatívan egy ilyen bejelentés a lemezeladásokat, ám a country esetében könnyen így lehet, ez hamarosan kiderül. Chely Wright tehát ott növelte a láthatóságot ahol nagyon is számít ez.

chely wright coming outMindannyian tudunk celebekről akik nem élnek nyíltan. Még ismerünk személyesen is jópárat. Legtöbbjük - ha nem mindannyian - azért bújkálnak mert félnek egy coming out vagy lelepleződés a karrierjükbe kerülhet. Ez a coming out is remek alkalom arra, hogy bezséljünk a problémáról. Létezik-e? És ha igen akkor mit tehetünk a megoldás érdekében?

Chely így nyilatkozott: "Nem volt még soha olyan countryzenész aki beszélt volna homoszexualitásáról. De természetesen nem én vagyok az első. Életem legcsodálatosabb pillanata volt amikor elhatároztam előbújok. Nincs olyan emlékem az életem során amiben ne szerepelne a zenekészítés álma. Mindent elrejtettem a zene miatt." -mondta, hiszen gyermekkorában is és a country világában is olyan közegben élt ahol a homoszexualitás nem volt elfogadott.

-"El tudjátok képzelni milyen elveszíteni valakit azért mert titok a kapcsolatotok. Nagyon nehéz és hihetetlenül fájdalmas. Ő volt életem szerelme és a mai napig szenvedek miatta. Komolyan mondom, ezért veszítettem el. Egyszer csak ráébredtem, hogy sarokba szorítottam magam. Viszonylag gazdag, sikeres és elég híres lettem elértem mindent amit akartam, de a szakítás után mindez egyáltalán nem számított. Rájöttem inkább lennék bolti eladó és élnék egy kis vacak lakásban a párpmmal. Inkább lenne szerelem az életemben mint az összes többi - de mindent elveszítettem."

Igen meglehet, hogy Chely bizonyos körökben nagyon híres és ezért az ő története több figyelmet kap mint a Te saját kis előbújás történeted. De fontos megjegyezni, hogy neki is ugyanolyan nehéz mint Neked. Csak még levonhatod belőle a rivaldafényt aminek köszönhetően őt nem csak a családja és a barátai kritizálják hanem vadidegen emberek milliói is.

Wright elmondta, élete bizonyos szakaszában mennyire elkeseredett volt és még az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. Nem hitte, hogy leszbikussága összeegyeztethető a karrierjével, ezzel pedig reményt adhat Neked is, mert ő bátor volt és most mégis megtette. Ha csak egy kisfiú vagy kislány vagy akár egy titkolózó felnőtt életére hatással van már megérte és ezért számít.

Szerző: O.K. - pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook