Az ausztrál úszóbajnok, Daniel Kowalski bejelentette, hogy meleg

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

daniel kowalski coming out

Az olimpiai érmes ausztrál úszóbajnok, Daniel Kowalski coming out-olt. A 34 éves sportoló, aki négy olimpiai érmet is nyert pályafutása során, úgy nyilatkozott, hogy "elege volt már abból, hogy hazugságban éljen".


A Sunday Age nevű lapnak arról beszélt, hogy nagy inspiráló erő volt számára a walesi rögbi játékos, Gareth Thomas, aki még tavaly decemberben coming out-olt.

 

Kowalski elmondta: "Dühös voltam, irigyeltem, féltékeny voltam rá...mert ő már felfedte magát, szabadon, felszabadultan élhette az életét."

Még hozzátette: "Komolyan elgondolkodtatott Gareth bátorsága, hogy ezt én is képes vagyok megtenni, ha akarom. Sürgető erőt éreztem arra, hogy ezt megtegyem, mert nagyon kemény dolog bujkálva és hazugságban élni.

Az úszó elmondta azt is, hogy csak 2006-ban döntött úgy, hogy elmondja az igazat családjának és barátainak.

"A fejemben kavargó gondolatok világosan ráébresztettek arra, hogy annyi éven át elnyomtam önmagamban a melegségnek még csak a gondolatát is...pusztán azért, mert "rossz, helytelen dolog" volt, férfiként is, hát még elit sportolóként," - mondta Kowalski.

"Mindig is tudtam, hogy amikor felállok a rajtkőre, elfog az önbizalomhiány és néha felmerült bennem a kérdés, hogy ez az önbizalomhiány a félelemből adódik-e - a félelemből attól, hogy nem vagyok tisztában önmagammal sem.

"A sportot illetően, szenzációs bajnokokkal szemben maradtam alul, s egy percig sem gondolom, hogy ez lenne az ok, amiért veszítettem. Gyakran elgondolkodom, hogy vajon az önbizalom- és az identitás hiánya sok tekintetben visszatartott attól, hogy a bennem rejlő legjobb teljesítményt nyújtsam."

Kowalski hozzátette, hogy reméli, hogy hamarosan megtalálja a szerelem: "Ugyanazokat a dolgokat keresem egy partnerben, mint a heteroszexuális emberek. Szeretnék szerelmes lenni és boldog lenni és büszke lenni arra, hogy az vagyok, aki."

Kowalski ily módon csatlakozott azoknak az ausztrál sportolóknak a sorához, akik felvállalták másságukat, mint például a NCW rögbi liga immár visszavonult játékosa, Ian Roberts és az olimpiai aranyérmes műugró, Matthew Mitcham.

Gareth Thomas a twitterén keresztül gratulált Daniel-nek: "Daniel egy nagyszerű barát, s immár szabad ember, aki emberek, s főleg gyerekek ezreinek segített bátorságával."

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook