Ausztrália: Mardi Gras és melegházasság

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

Meleg Parádé Ausztrália

A világ egyik legnagyobb meleg és leszbikus fesztiválján 1050 rendőr teljesített szolgálatot és vigyázott a 9400 részvevőre és a menetben felvonuló 135 járműre. Az idei mottó a "Világ története" volt, természetesen a világ meleg történetének hangsúlyozásával.




Amanda Lepore Mardi  Gras 2010Kívülről idén is többszázezren követték az eseményeket. A menetet a közismert transzszexuális modell Amanda Lepore vezette egy nyitott Mercedesben.

Összességében 140 esetben volt szükség rendőri intézkedésre ez nagymértékű csökkenés a tavalyi 499-hez képest. Idén 3 késelésre és 35 őrizetbe vételre került sor. Tavaly sokan voltak akik úgy gondolták a Mardi Gras jó alkalom a lerészegedésre, az erőszakos cselekedetek elkövetésére vagy csak egyszerűen az őrültségekre. A rendőrség új tatikát alkalmazott a rendbontók féken tartására és ez szemmel láthatóan működött.

Az idei parádé különös jelentősége volt, hogy az ausztrál szenátus néhány nappal korábban szavazta le az azonos neműek házasságát engedélyező törvényt, erős 45:5 arányban. A szenátorok harmada meg sem jelent a szavazáson, mert nem értettek egyet pártjuk álláspontjával. A házasságért lobbizok azzal érvelnek, hogy az ausztrálok 60%-a támogatja céljukat. Katrina Marton főszervező azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy a pompa és a csillogás mögött ez még mindig egy politikai menet.

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook