Tegan és Sara a 22-es csapdájában

Figyelem! Új ablakban nyisd meg. E-mail

Hírek - Bulvár

tegan and saraTegan & Sara

Minnél nagyobb sztárok Tegan és Sara, annál kevésbé tetszik ez a rajongóiknak.

Nemrég Tegan és Sara Quin Európában koncertezett, amikor a Calgary-ból, Kanadából származó énekes ikerlányok az egyik turnéállomáson hangulatcsinálóként elkezdtek beszélgetni a közönséggel. A téma a duó legutóbbi látogatása volt a szintén Calgary nevű európai városban.


"Olyan helyen léptünk fel, ami háromszor akkora volt, mint amekkorában korábban játszottunk," - mondta Tegan Quin (29) egy interjúban, - "és azt ecseteltem a rajongóknak, hogy ez milyen izgalmas volt, milyen nagy dolog ezt elérni."

"És akkor valaki az első sorokból bekiabált, - "Sokkal jobban tetszett amikor még a kisteremben voltatok!"

Tegan és Sara, akik professzionalizmusukról ismertek, újra hallhatták ezt a közbeszólást vasárnap este a Boca Raton Sunset Cove Amphitheater-ben, ahol 3000 ember előtt léptek fel. Legutóbb dél-floridában, a Culture Room nevű helyen játszottak, ami egy Fort Lauderdale-ben található 700 fő befogadására alkalmas klub.

Tetszik ez vagy sem, de egy feltörekvő, klubbokban zenélő együttes számára a tülekedő rajongók a siker mércéjének tekinthetők. Miután egy album kiadását követően 2007 és 2009 között világ körüli turnéra indultak, a rajongóik száma is jelentősen megsokszorozódott. Tegan és Sara tudták, hogy ez a hirtelen jött népszerűség sok régi rajongónak nem tetszik.

"Néha a közönség nem akarja, hogy változz," - mondta Quin. "Azt szeretnék ha kicsi maradnál és örökké csak az övék maradnál."

"És én ezt teljesen meg tudom érteni. Tényleg át tudom érezni. De nem akarnám, hogy más ugyanazt a dolgot csinálja állandóan, egyhelyben topogjon, ugyanazt a mennyiségű pénzt keresse és egy idő után beleunjon az életbe...Népszerűbbek lettünk, szélesebb lett a látókörünk. És ez folyamatosan ösztönöz. És ami a legfontosabb, ez ad inspirációt a zeneíráshoz."


Tegan and Sara - Back In Your Head

Az indie-alternatív zenét játszó Tegan and Sara karrierjük során soha nem voltak a TOP 40-ben sűrűn feltűnő szereplők. De hat album után a Quin nővérek tagadhatatlanul sokat fejlődtek zeneileg. A régebbi dalok jobban megfelelnek a szabályoknak és nehezebben előadhatóak - gondoljunk csak az alternatív-folk zenét játszó Ani DiFranco-ra, de sokkal több hangzásbeli harmóniával.

A legutolsó Tegan és Sara albumok, a "The Con" (2007) és a "Sainthood" (2009) sokkal nagyobb kísérletezőkedvet mutat - a kettős hangzású pop és rock egybefonódik a punk stílussal, a grunge-al és dance zenei elemekkel.

A televíziónak köszönhetően közismertek lettek, bekerültek a zenei világ vérkeringésébe. Tegan és Sara szerepeltek a 2000-es évek legfelkapottabb sorozataiban, mint például a "Grace Klinika", "The L Word", "Veronica Mars" és a "The Hills".

"Két évtizeddel ezelőtt, lehet, hogy az tett abszolut sikeressé ha bekerült a zenéd a televízióba," - mondta Quin. "De ma már nem így van. Ma ez már szükségszerű. És én azt gondolom, hogy azért, hogy elérhető légy a közönség számára... meg kell tenned mindent, amit csak tudsz. Csak zenélsz és megpróbálsz olyan döntéseket hozni, amiről úgy gondolod, hogy a zenekar javát szolgálja."

pinkvanilla.hu

Google bookmarkTwitterFacebookJP-Bookmark

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook