Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: FTM átalakulás elkezdése.

FTM átalakulás elkezdése. 7 éve 7 hónapja #58320

Szeretném kérdezni, ti hogyan kezdtétek el?? Tanácsokat!!
Ha leírnátok plusz segítség lenne nekem, és a velem egykorú fiatal sorstársamnak.
Előre is köszönöm aki időt szán erre. ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

FTM átalakulás elkezdése. 7 éve 7 hónapja #58321

Szia Alex!

Először is: légy férfi! Ha itt a lányok ki tudják szedni a papírt, akkor Te is!

Másodszor: próbálj meg diákmunkát szerezni. Nem lesz egyszerű - Nekem elhiheted -, de lesz belőle pénzed, és össze tudsz majd belőle szedni annyit, hogy elmehess magán pszichóhoz, aki nagyobb valószínűséggel, és kevesebb hisztivel adja meg a papírt. A pénz még jól jön később hormonra is, amíg vársz a névváltásra, mert a Nebido, sajnos nem olsó mulatság TB nélkül.

Pszichiátriára nem kell beutaló - Nekem legalább is nem kellett anno a SOTE-re, amikor TB-vel próbálkoztam. Próbálj meg te is időpontot kérni a pszichiátriára, magyarázd el a pszichiáternek, hogy a papírjaidban van egy kis tévedés, és legyél nyitott, amikor benyújtja a cechet (mert elképzelhető, hogy pénzt kér a papírért). Légy felkészült. Vidéken - sőt még Pesten is - előfordulhat, hogy egy TB-s pszichiáter először lát transzszexuális beteget. Ilyenkor ragaszkodj az álláspontodhoz, ne hagyd magad megvezetni, kérj Rorsach és Szondi próbát (amit majd vihetsz a második pszichóhoz). Ha 120%-os vagy, mint ahogy azt mondod magadról, azt látják rajtad, és csuklóból ki fogják adni a papírt.

Ha megvan az első papír, azon kívül kelleni fog még egy papír is, szakvélemény egy másik pszichiátertől. Ha TB-re akarsz menni, akkor kérj elérhetőséget az első pszichidtől. Ez lassabb lesz. Ha magánban, akkor az drágább, de gyorsabb. Az első szakét vidd magaddal. Akkor már rutinos leszel, tehát nem lesz baj.

A szakvéleményeknél figyelj arra, hogy:
Mindkét pszichiáterednek a pecsétszáma benne legyen az ENKK nyilvántartásában! (kereso.enkk.hu)
Mindkét szakvéleményen szerepeljen az a mondat betű szerint: "A nemi átalakító műtétnek orvosszakmai szempontból nincs akadálya.", ezen felül a diagnózis számmal és betűvel: "BNO F64.00 - Transzszexualizmus" (ha vannak más diagnózisaid is, akkor a mellett. Nem összetévesztendő az F64.1-gyel (Transszexualizmus fiatalkorúakban), vagy az F64.2-vel (Kettős szerepű transzvesztitizmus))

A mondatnak akkor is szerepelnie kell, ha nem szeretnél alsó műtétet! Jó tanács: nagyon sok pszichiáter szerint a transzság diagnózisának feltétele, hogy az illető hetero legyen. Ha meleg, vagy bisex vagy, akkor ezt kérlek, ne nagyon ecseteld!

Ha a két papír megvan, akkor el kell menned nőgyógyászhoz is. Általános kivizsgálást kell kérni, e mellett, ha van lehetőséged rá, akkor a későbbi hormon miatt kérj hasi -és mellkasi ultrahangot is. Az ő szakvéleményében is szerepelnie kell a fent említett mondatnak. Ha kiderül, hogy PCOS-ed van, akkor azt bulizd ki nála, hogy nem baj. Nála is ugyanaz a tanácsom, mint a többi dokinál: légy felkészült, légy magabiztos, légy férfi!

Ha megvan a 3 papírod, akkor szerezd be az alábbi vizsgálatokat:
Trombózishajlam vizsgálat (Leiden-mutáció elég)
Hasi ultrahang
Emlő ultrahang
Endokrin labor
Nagy labor

Ha ezek megvannak, akkor irány Gasztonyi (magán doki Budapesten), ahol el tudod kezdeni a tesztoszteron-kúrát. (Ő nőgyógyász is, tehát nála be tudod szerezni a nőgyógyászos papírt különösebb nyávogás nélkül.) Közben járj edzőterembe rendszeresen!

Magabiztosságod függvényében add be a papírodat a BÁHhoz. A kérvény minta az Interneten több helyen kering, azt hiszem elő tudom túrni a szabványos nemváltó papírt, ha majd ott tartasz. Az a kérvény lányoknak van, értelemszerűen a nemeket fordítsd meg.

A Hivatal a kérvényedet 3 hónap alatt bírálja el, és egyszer nagy valószínűség szerint visszautasítja. Akkor nem kell megijedni, az valamelyik vizsgálat ismétlését fogja jelenteni.

Ha minden jól megy, 1 év alatt össze lehet szedni a papírokat, és akkor már hivatalosan is férfiként élheted sz életedet.

Ha ez megvan, akkor egy pár száz ezer Ft-ért cserébe Rozsos Dr. úrhoz fordulj, aki esztétikus módon szabadít meg a mellkasodon lévő daganatoktól.

Az Utadhoz sok szerencsét, erőt, és kitartást kívánok. Szükséged lesz rá!

Nem leszel egyedül. A Közösségnek mindig van egy jobbik, segítőkészebb része, akik melletted lesznek. Sokan jártuk már végig Az Utat, és minden lépésben tudunk segíteni. Csak higgy magadban ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Hanzo, Alex98

FTM átalakulás elkezdése. 7 éve 7 hónapja #58322

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Még egy kérdés 17 évesen fel lehet-e keresni a pszichiátert?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

FTM átalakulás elkezdése. 7 éve 7 hónapja #58323

Szia!

Van, aki engedi, van aki nem. Az egyik barátnőmnek engedték, és megadták 17,5 évesen, de volt olyan, akit 18 felett is elküldtek, mondván, hogy nem elég érett, hogy ilyen "döntést hozzon". A hivatalos kritériumban benne van az, hogy betöltött 18.-ik életév.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

FTM átalakulás elkezdése. 7 éve 7 hónapja #58324

Akkor kivárom már azt a két hónapot :)
Kissé tudatlan vagyok, és kicsit félek is ettől az egésztől. Sajnos nem Pest közelben lakom mint a legtöbb transz :/
Anyukám pedig nem támogat, így nehezebb is keresgélnem Nyíregyházán :/
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

FTM átalakulás elkezdése. 7 éve 7 hónapja #58325

Erre van a maszek pszichó.

Volt egy transzlány ismerősöm, aki Pesttől több órás buszozásra volt. Összeszedte a pénzecskéjét, összehangolta a pszichókat, és egy pár nap leforgása alatt megszerezte mind a 3 szakvéleményt. Magánban minden gyorsabban halad ;)

És nem kell félni. Legyél magabiztos! Nem sok transz mögött van szülői támogatás...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Alex98
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.190 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook