Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Érzelemfelismerési vizsgálat

Érzelemfelismerési vizsgálat 9 éve 5 hónapja #52245

  • muhelymunka
  • muhelymunka profilkép
Kedves olvasók!
Jankovics Franciska vagyok, 20 éves egyetemista, és dolgozatom megírásához kérem a segítségüket.
Vizsgálatomba várom azoknak a jelentkezését, akik nőknek vallják magukat, férfi testbe születve. Vizsgálatom kb 20 percet vesz igénybe és egy új érzelemfelismerési tesztet szeretnék önökkel felvenni. Ha felkeltette az érdeklődésüket és szívesen segítenének nekem, kérem írjanak az alábbi e-mail címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
Köszönöm :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Érzelemfelismerési vizsgálat 9 éve 5 hónapja #52246

  • newt
  • newt profilkép
mivel segitséget kértél, felvetném a kérdést, mire jó ez az új teszt?
és hogy miért hiszel tesztekben, nem pedig az individuumban?
a legtöbb teszt amit ismerek tévúton sztigmatizáló és káros, ha komolyan akarsz az emberek lelkével foglalkozni, nem tudod öket egy ilyen tesztel meg- avagy felismerni.
én a helyedben keresnék egy konstruktiv témat a dolgozatra, amivel a világ jobb lesz, nem sokak számára mégrosszabb, mégnehezebb...
minden ember egy önálló öszehasonlíthatatlan egyedi univerzum...

tisztelettel, newt
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Érzelemfelismerési vizsgálat 9 éve 5 hónapja #52247

  • muhelymunka
  • muhelymunka profilkép
Köszönöm hozzászólását!
Mikor a feladatot kiírták, eredetileg mélyinterjút szerettem volna készíteni, de sajnos a tanárom azt mondta, hogy ezzel még várnom kell, mert még nem vagyok eléggé tanult és felkészült ahoz, hogy ilyen vizsgálatot végezhessek, így az első nagyobb kaliberű dolgozatomat még szeretné, ha valamilyen ennél egyszerűbb módszerrel készíteném. Ez ebben a félévemben még csak amolyan felkészülés, gyakorlás, különböző vizsgálati techinkák megismerése és megtanulása a cél. Mivel ebben a félévben az érzelmeket tanuljuk, és a különböző embertek érzelmi intelligenciája is szóba került, úgy döntöttem, hogy ez megfelelő kutatási irány lesz az első dolgozatomhoz. Kb egy éve hallottam először a transzszexualizmusról és nagyon kíváncsi lettem, ezért is gondoltam, hogy ha nem is csinálhatok még igazi mélyinterjús, nagy kutatást, de szeretnék ennél a célközönségnél maradni. Kérem, próbálják ezt az én feladatomat úgy tekinteni, mint mondjuk az intelligencia mérést. Nem ismerkszik meg belőle a lélek és az ember, mégis segít ahoz, hogy megismerjünk valamit az emberről. Az első intelligenciateszteket kifejezetten azért is készítették, hogy az értelmi fogyatékosokat más utakon fejleszthessék. Nem valami nagy dolog, de akkor is valamit megtanul az emberről.
Igaz ez a kis dolgozatom talán nem hordoz világrengető igazságokat, de reményem szerint segíteni fog nekem abban, hogy fejlődjek és tanuljak, és egyszer talán készen álljak olyan dolgozatok megírására ami igen. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Érzelemfelismerési vizsgálat 9 éve 5 hónapja #52248

  • newt
  • newt profilkép
Kedves Franciska,

elnezesedet kerem hogy tovabbra is tegezlek, az oka csupan annyi hogy nem magyarorszagon nöttem fel es ezert nem tudok magazodni...

eleg nehez kommentalni a hozzaszolasodat, hiszen Te magad is ugy tünik belatod hogy messze van az optimumtol az a kompromisszum amit kötöttel a tanaroddal.

elöször is - hogy jobban megertsd miert okoz gondot sokaknak egy teszt, kicsit tovabb bele kellene dolgoznod magad a temaba, meghozza ugy hogy a tesztek törtenelme utan jarsz (amiknek nagy, avagy sötet resze nem eppen az allamilag kiosztott/elöirt könyveidben fog allni), ugyanis az altalad emlitett IQ-teszt is szelektalo tipusu, sztigmatizalo es kirekesztö, söt voltak olyan idök is amikor ezalapjan vettek nem emberszamba, gyilkoltak es kinoztak gyermekeket (is).

vagy ott van peldaul a transznemüeknel is gyakran hasznalt mmpi teszt, amiben a 6 -os skala eredetileg arra keszült, hogy latens vagy eltitkolt homoszexualitast deritsen fel, hogy ez alapjan valakit alkalmatlannak titulaljanak bizonyos feladatok/munkak elvegzsesere (is).

namost attol is kisse megfajdul a fejem ha azt olvasom, a tanarod ugy gondolja, tapasztalat nelkül leginkabb még egy tesztet tudsz kivitelezni.

ugyanis pont a tapasztalatlansag az, ami irdatlan karokat tud okozni a teszteltek szamara...

de uj tesztet...ujdonsült fejjel...egy szamodra uj emberi csoportban akikkel nincsen meg sok tapasztalatod, elegge kilatastalan hogy ertekes eredmenyekkel vegzödjön ez a projekt.

de azert azt meg megkerdeznem, kihez szeretned hasonlitani a transznemü hölgyeket.

az a baj ugyanis hogy az egeszböl meg egy pici klisé-szerü hozzaallas is kivillan.

ezen felül pedig a helyzet az hogy valamilyen - pontosan meg nem kianalizalt -hatassal vannak hormonok az erzelmi vilagra, tehat nagy valoszinüseggel, ha talalsz is tesztelni transznemü hölgyeket, az sem mindegy hogy szednek -e mar hormonokat vagy sem es miota.

ezert is, mint latod ez egy erdekes terület, sokkal ertekesebb munkat tudnal vegezni, ha az erzelemfelismeresi tesztet egy es ugyanazon az emberen vegezned el 3x, persze összehasonlitaskeppen többön, egyszer hormonkezeles elött, aztan a hormonkezeles elejen, vegülis pedig hosszu tavon.

de ehez persze az idöd lesz keves.

vannak velemenyek amik szerint a hormonok komoly karaktervaltozast -lelkiteren is- okoznak, masok szerint pedig abszolut nem, az eletkörülmenyek es pozitiv valtozasok teszik ezt.

ez egy olyan tema lenne ami -abbol indulok ki- minden transzidentitasu embert nagggyon erdekelhetne.

de esetleg egyesek tapasztalatait ki tudnad deriteni, bar teszt nelkül, beszelgetesek alapjan, csak valakit meg hozza kellene vonnod a közvetlen környezeteböl is, pl szüleit/partneret stb.

de ez pl egy nagy dobas lenne mint dolgozat, az informacioiddal amiket ebböl a munkadbol levezetsz, mar 20 eves fejjel tudnal nekünk segiteni, bizonyos eletre szolo döntesekben. ugyanis valoban vannak transznemüek akik visszalepnek a hormonkezelestöl, mert megrenditi öket a karaktervaltozas, amit a hormonkezelesben latnak/ereznek -evek utan is. ugyanis komoly egeszsegügyi gondot jelenthet, ha mar megvoltak az operaciok, es azutan lep vissza valaki a hormonkezelesböl. avagy sokan kitolnák az operaciokat, ha tudatos lenne bennük, hogy a karaktervaltozasok esetleg nem elviselhetöek, es a sajat hormonprodukcio esetlegesen egy mentömellenyt nyujthatna, ha meg lenne. söt -legalabbis magyarorszagon- ez a jelenseg meg is kerdöjelezhetne az elöirt sorrendet, hogy elöször operacio azutan hormonkezeles.

nezd kiolvasom a szövegedböl a motivaciot, es ugy gondolom hogy elvileg szuper hogy erdeklödsz transznemüek lelki vilaga utan, es szeretnel tudomanyos uton foglalkozni velünk, de soha ne add fel a magasabb celjaidat egy tanar miatt.

akkor sem ha barki szerint, ez a dolgozatod nem fontos, es nem akarja hogy pattogj. igenis fontos, allj nyugodtan olyan lendülettel hozza mintha vilagmegvalto diplomamunkat irnal.

viszont valassz olyan temat amihez nem tapasztalat, hanem ész es sziv kell ;)

az egesz dolog viszont valoban nem a te hibad, hanem a tanarode, nem tudom mennyire tudsz nemetül, de ha valamelyest igen, pn-ben meg tudom adni neked egy önmaga is transznemü pszihologus email cimet, aki esetleg tudna neked segiteni temadat jobban megvalasztani, kialakitani es realizalni.

tisztelettel, newt
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Érzelemfelismerési vizsgálat 9 éve 5 hónapja #52249

  • muhelymunka
  • muhelymunka profilkép
Kedves newt!

Megértem az aggájait, de kérem bízzon bennem, hogy az érzelemfelismerési vizsgálat távol áll attól, hogy címkézzen vagy megkülönböztessen, csupán megmutatja, hogy ki mennyire képes az érzelmek felismerésére.
Olyan mint mikor valaki leméri, hogy hány km-t tud lefutni 10 perc alatt.
Diagnosztikai vagy terápiás célom nincs vele.
Ebben a félévben ilyen vizsgálatokat kell végeznem, és kifejezetten azért mert most ezt kell megtanulnom, aztán majd a jövőben az interjúzást fogom gyakorolni.

Dolgozatom nem fog megjelenni, az adatokat pedig anonim módon kezelem. A feladat az, hogy az ábrákon megjelenő arcokat beazonosítsák az alatta megjelenő érzelmek
neveinek egyikével. Ez alapján megtudják, mennyire képesek arra, hogy felismerjék az embereken az érzelmeket.

A pszichológusnővel boldogan felveszem a kapcsolatot, köszönöm a lehetőséget.

Azt gondolom, hogy a pszichológiai tesztek feladata az lenne, hogy irányvonalat adjon arról, hogy milyen irányban kell egy beszélgetést elindítani, vagy mint a gyermekek számára írt teszteknél eldönteni, hogy ha valamilyen képesség sérült, akkor azt célzottan lehessen segíteni. Elismerem, hogy a történelem során volt, aki rossz célra használta ezeket, ám ez nem a teszt hibája, hanem sokkal inkább azé, aki így használta. De kiemelem, hogy egy érzelemfelismerési vizsgálatnak semmilyen ilyesfajta feladata nincs, csupán képet ad egy képességről.

Az ötletét pedig nagyon köszönöm, szívesen vizsgálnám a hormonkezelés előtti illetve utána álló személyeket, ám ehhez dupla annyi, vagyis 40 ember segítségére lenn szükségem, ami félek, hpgy idő hiányában nem kivitelezhető, hacsak nem jelentkeznek nagyon sokan.

Köszönöm azoknak, akik eddig jelentkeztek :)

Szép napot!
Franciska
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Érzelemfelismerési vizsgálat 9 éve 5 hónapja #52250

  • newt
  • newt profilkép
Kedves Franciska,


ertem-ertem...
de nem is okoskodok tovabb hanem küldöm pn-ben az emlitett emailcimet.

tisztelettel, newt
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Érzelemfelismerési vizsgálat 9 éve 5 hónapja #52254

Szia! Engem akkor érdekel, ha online kilehet tölteni emailben anonim. Ilyen?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: muhelymunka

Érzelemfelismerési vizsgálat 9 éve 5 hónapja #52260

miron, newt: Ez nem transz nőknek szól csak? "Vizsgálatomba várom azoknak a jelentkezését, akik nőknek vallják magukat, férfi testbe születve"

Ha nem, akkor én is ki tudom tölteni :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: miron

Érzelemfelismerési vizsgálat 9 éve 2 hónapja #52634

  • muhelymunka
  • muhelymunka profilkép
Szia, ne haragudj, valamiért nem mutatta nekem a rendszer, hogy jött válasz azóta. Kérlek írj az email címemre, ha még aktuális neked. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Érzelemfelismerési vizsgálat 9 éve 2 hónapja #52635

  • muhelymunka
  • muhelymunka profilkép
Kedves "moon eyes", köszönöm a jelentkezésed, valóban transznőket keresek.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.192 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook