Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Hormonális változások MTF

Hormonális változások MTF 10 éve 4 hónapja #50330

  • cinnamoncake
  • cinnamoncake profilkép
Sziasztok ♥ Megint én vagyok és megint kérdezek :) Szerencsére meg van a pénzem a magán endrora is ha nem látnak el szerdán, a SOTE-en. 20 éves vagyok áprilisban leszek 21, nagyon feminin típus vagyok, igazából mellem is van, nem tudom hogy, ne kérdezzétek pedig nincs xxy kromoszómám mert akkor magas lennék. 60 kiló vagyok és 170 cm, az alakom is úgy ahogy nőies. Ádám csutkám sincs. Hangom, hát picit inkább fiús, de nem vészes. Viszont elég szőrös vagyok(mellkas, has,a vállamon nagyon erős, a hátsóm is, egész lábam, egész kezem az újbegyek is..), egész testem naponta borotválom. Azt szeretném tudni hogy megfelelő hormon terápia és herék eltávolítás után, megnőhet még nagyobbra a mellem hogy ne kelljen implantátumokat behelyezni, és mondjuk a kritikusabb helyeken elhagyhatom még a testszőrzetem?! Nagyon örülnék ha leírnátok ti milyen változásokon mentetek keresztül a hormonkezeléstől. Vagy valaki aki jobban ért hozzá, mert nem hiszem hogy az orvos felfog világosítani, vagy igen? :) Előre is köszönöm a válaszokat puszi nektek ☻ ♥
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hormonális változások MTF 10 éve 3 hónapja #50476

  • VivienR
  • VivienR profilkép
A hotmonterápia megkezsése után elkezdenek nőnei a melleid, az elért méret mindenki esetében változó. Ez általában 2 év alatt lezajlik, persze kitolódhat akár 5 évig is, egyes statisztikák szerint. Így javasolnám, hogyha az implantot el akarod kerülni, akkor legalább két évet várjál.
A herék eltávolítása nem szükséges, anélkül is végbemennek a változások, természetesen ehhez androgén blokkolót kell szedned. Köznapibb értelemben tesztoszteron blokkolót. Hogy eltávolíttatod e a heréid, vagy sem, ezt neked kell mérlegelni.
A szőrzeted elhagyásához nem elég, hogy HRT vagy, az kevés lenne, ua nőne, csak sokkal lassabban, így mindenképpen kozmetikai kezelésekre lesz hozzá szükséged.
Változásokról röviden: testzsír átrendeződése, csökkenő izomtömeg és erő, bőr megváltozása, csökkenő szexuális vágy, hímavsejt képzés, herék méretének csökkenése, mell növekedés, lassuló szörnövekedés, a növekvő szőr finomabb lesz, kopaszodás megáll, szexuális diszfunkciós zavar.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hormonális változások MTF 10 éve 2 hónapja #50897

  • Cadence
  • Cadence profilkép
Kedves cinnamoncake,

VivienR igen jól taglalta a hormon kezelés általános eredményeit, és ezért abba nem megyek be túlzottan.

A lényeg az hogy minden emberre másként fog hatni ugyan az a hormon típus, adagolasi módszer, illetve adag. Ez mind genetika, kor, és némi más apróbb dolgoknak tudható be.
Amit VivanR irt nagy részben általánosnak vehető, de van akin jobban hat bizonyos értelemben a hormon és másokon jobban, kevésbé, vagy egyáltalán nem.

Én 31 évesen (két és fél éve) kezdtem el a hormon kezelését és ámbár mellem nem nőtt túlzottan sokat (ezt orvosoltuk implantokkal,) de a bőröm a legselymessebb lett, az alakom kinőiesedet, viszont ami test szőrzetrm volt az pár hónappal hormon kezelés után vagy megszűnt létezni vagy hajszálnál vékonyabb, áttetsző, pihe puha kis szőröcskék lettek. Abszolút elfogadható és se lézer, se elektrolizisre sem kellett mennem miatta. Arc meg ágyék tájék az viszont más téma.

Tudom hogy sokaknak ez probléma, (van akinek áldás) de nekm nem volt semmi problémám szexuális funkció terén, ha érted mire célzok. A tesztosteron szinten a béka segge alatt található mar évek óta de és étvágyam hozzá, sem funkció mellé nem látott károsodást.

Ezért mondom hogy mindenkire másképp hatnak a hormonok. Az általános többé kevésbé szabály az az, hogy minél közelebb kezded az eredeti serdülőkorodhoz, annál erősebb hatással lesznek a hormonok a testre.

Remélem ez valamennyire segített.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hormonális változások MTF 10 éve 2 hónapja #50900

  • Mmsatone
  • Mmsatone profilkép
Sziasztok
24 éves vagyok, arc szőrzetem alig van, sőt szinte nincs, elég ha hetente vagy másfél hetente azt a pár szálat kiszedem csipesszel, Borotválkozni, háát max másfél két hónap, de volt mikor majdnem fél évig nem kellett tavaly, szemöldök alapból vékony, azt nem is merném már szedni, nem annyira mély hang, brutál nő a hajam és göndör, mellkasomon, vállamon és a hátamon sincs szőr, a kezemen is alig, az ujjaimon egyáltalán, csak az alsó lábszáramon van, brutál nő a körmöm is, alul is az a micsoda sem nagy hála, sőt néha egészen kicsi szokott lenni, viszont mellem az sajnos nem igazán van, bár kezemmel próbálom erőszakolni hogy nagyobbnak tűnjön, kis változás, de elhanyagolható, 62-64kg körüli vagyok. Én láttam fiatalabb fiúkat, ők telesen másabbak, akkor az én testemmel csak van valami baj nem? Ami mondjuk nekem nem baj, sőt öröm, de ez azért 24 évesen csak nem átlagos gondolom.
Ezeket csak azért írtam le mert a következőket szeretném kérdezni, sajnos a családom miatt mostanában nem igazán tudom elkezdeni a változást, de mit tehetek mégis? Csak gyógyszerrel lehet változtatni a külsőn, természetes dolgok esetleg vannak? És a gyógyszerek azok mind engedély kötelesek, csak úgy nem lehet megvenni? Mit lehet ilyenkor tenni még?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hormonális változások MTF 10 éve 2 hónapja #50905

  • pol1028
  • pol1028 profilkép
MÉG SZEDHETSZ GYOGYNÖVÉNYT A MELLEDRE ,MEGNŐ TÖLE + VÁKUMAL IS .MEG SOK ÖSZTRÖGÉNT TAB,
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hormonális változások MTF 10 éve 2 hónapja #50906

  • mercike8
  • mercike8 profilkép
Na meg persze attól is sok függ hogy kinek milyen a máj működése. Mivel minden tabi a májban alakul át,mennyire hatékonyan alakítja át a máj a szintetikus anyagokat. Én például a tabikra nagyon fogékony vagyok lehet bármilyen betegségre a készítmény beleértve a hormonokat is. A szervezetem rögtön reagál a tabira, ez jó is meg nem is hormonok szempontjából mindenképpen előnyös nekem. De például régen szedtem algopyrint torokfájásra tök jó volt mert megszüntette aztán később ki vert az algo. Allergiás lettem rá és mindenre ami pyrinnel végződik. Egy influenza nálam hamar lecseng ha tabit szedek. Ismerek olyanokat is akiknek egy valag tabit kell bevenniük hogy meggyógyuljanak az influenzából és még akkor is sokára keverednek ki belőle.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hormonális változások MTF 10 éve 2 hónapja #50919

  • Mmsatone
  • Mmsatone profilkép
Én is így vagyok a gyógyszerekre, bár hála semmire sem vagyok allergiás :)
Gyógyszerekből van amit simán meglehet venni orvos nélkül is a patikában, vagy mind receptes és engedély kell hozzájuk? Vagy ezt nem szabad csinálni csakúgy ? Nagyon akarnék már valamit ...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hormonális változások MTF 10 éve 2 hónapja #50937

Szia Mmsatone! Az MTF hormon gyógyszerek tudtommal vénykötelesek. Persze hozzájuk lehet jutni, de bajod lehet tőle. Viszont vannak endokrinológusok, akik pszichológiai, pszichiátriai szakvéleményre felírják a hormonokat. Én az utóbbit javasolnám megoldásnak.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Mmsatone

Hormonális változások MTF 10 éve 2 hónapja #50943

  • Mmsatone
  • Mmsatone profilkép
Szia Miron, köszönöm hogy írtál :) Igen igazad van csak nehéz a családom miatt. Tervben van hogy elmondom anyunak miért is gyűjtenék, ha tudnék miattuk, de a mindennapi kiabálás miatt ez eléggé nehéz, így meg bekattanok, úgyhogy próbálok sort keríteni rá.

Esetleg tudja valaki, hogy Szolnok megyében kihez lehet menni szakvéleményekért ? és minden másért ?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hormonális változások MTF 10 éve 2 hónapja #50974

Óvatosan a Coming-outal, ha alapból veszekedés van otthon.

A városodhoz tartozó pszichológiai rendelésen próbálkoztál már? Máshoz is tudsz menni, ha nem szimpatikus akivel ott találkozol.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Mmsatone

Hormonális változások MTF 10 éve 2 hónapja #50982

  • Mmsatone
  • Mmsatone profilkép
Szia :)
Hogy vagy ?
Remélem jól telt a napod :)
A 38 nem is öreg még :D
Én kívánom, hogy gyönyörű hölgy legyél :)
Fúú milyen jó idő volt ma :)
Kicsit beteges vagyok, de így is megyek dolgozni :)))
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hormonális változások MTF 10 éve 2 hónapja #50983

  • Mmsatone
  • Mmsatone profilkép
Szia Miron :)
Örülök és köszönöm hogy válaszoltál :)
Igen óvatos vagyok a Coming outtal...
Csak akkor fogom az egészet teljesen elmondani, h minden körülmény nyugodt lesz, de valahogy meg csak lépnem kell :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Hormonális változások MTF 9 éve 11 hónapja #51583

  • carlos
  • carlos profilkép
Szia Mmsatone

Olvastam hogy Szolnok megye-i vagy,én is.És szeretném megosztani veled egy negatív tapasztalatomat.Sajnos igen nehezen indultam el ezen az úton,nem tudtam kihez forduljak egyáltalán kihez kell mennem először.Szerencsére van egy nagyon kedves háziorvosom,aki nagyjából már sejtette is mi a helyzet,így adódott,hogy vele próbálok meg először beszélni,hátha ő már kicsit tájékozottabb ebben.Az egyik kollégája ajánlott egy doktornőt Szolnokon,aki sajnos nem,hogy segített volna hanem ártott. Pszchiáter létére nagyon negatívan állt ehhez az egészhez,és úgy jöttem ki tőle,hogy...inkább hagyjuk.De szerencsére a háziorvosom egy tündér és nem adta fel addig kutatott,hogy egy másik doktornőn keresztül sikerült megtudnom,hogy Budapesten kihez is forduljak.A doktor úr nevére pontosan nem emlékszem,de ha gondolod szívesen megkeresem neked.Lényeg,hogy volt olyan plasztikai sebész aki azt mondta,kizárólag az ő szakvéleményét fogadja el.
Ezt azért írtam le neked,mert érdemes rászánni pár ezer forinttal többet,de olyan emberhez fordulni,aki már ebben jártas.Mert ez a hölgy akinél én voltam Szolnokon,hát egy kicsit érzékenyebb lelkületű embernél nagyon komoly károkat okoz.Orvos létérre borzasztó szűk látókörű.
Szóval szólj nyugodtan és ha tudok segítek szívesen.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.169 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook