Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49447

  • cinnamoncake
  • cinnamoncake profilkép
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, bárki aki tud valamit nagyon szépen kérem írjon nekem! Szóval, még hormon terápia előtt állok, mind három papírom meg lett, betudom adni a nem-és névváltoztatást, elvileg nőként már nőgyógyász is ellát hormonnal, mert amiket itt olvasok a Budapesti állami endokrinológiákról egy rémálom. Gasztonyihoz lenne pénzem, nehezen de össze tudnám rakni, csak éppen a havi 30 ezres gyógyszer költséget nem tudnám kifizetni, mivel ő csak 100%-osan írhat fel gyógyszert. Viszont hiába fogok férfi hormon blokolókat szedni, undorodom a herémtől, idegesít hogy termeli a férfi hormont, és mivel mindennap leszorítom így nagyon fáj éjszaka minden egyes nap fájdalom. De ha nem szorítom le akkor meg... Inkább le se írom, de én meghalnék mint hogy újra férfiként éljek. Találtam kasztrációt plasztikai sebésznél, de ennek az ára 300.0000 forint. Mivel nincs saját jövedelmem és édes anyám egyedül nevel (rokkantnyugdíjas) - Nem vagyok valahogy jogosult ingyenes kasztrációra? Én nem tudok még egy évet (másfél) várni hogy a vaginopalsztikára beadjam a méltányossági papírt. Most vagyok utolsó éves gimnáziumba, felvettek egy "kisegítő" iskolába, ahol elfogadnak transzként, de ez az egy évem van hogy normális nő legyek és betudjak illeszkedni a társadalomba... Lassan már a gyomrom szó szerint tönkre fog menni, annyira aggaszt az állapotom. Tudna bárki bármilyen lehetőséget hogy sterilizáljanak? Előre is köszönöm a választ!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49448

  • Endee721
  • Endee721 profilkép
Szió!
Szerintem kajtass a környékeden a kórházban olyan urológus után aki elvégzi és arra kérj méltányosságot. Nem bonyolult műtét, bármelyik urológus meg tudja csinálni, ha akarja.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49458

  • Szabina
  • Szabina profilkép
Sziasztok!

Tájékoztatásul közlöm, hogy Endee által leírtaknak megfelelően én is felkajtattam már a 3 szakvéleményemmel nem egy urológust , de mindeddig nem sikerült elérnem, hogy baliterális (kétoldali) kasztrációt hajtsanak végre rajtam.
A szakvéleményeimben feketén-fehéren benne van az f 64.00 ás diagnóziskód, az , hogy szellemileg teljesen egészséges vagyok, valamint az is, hogy név, illetve nemváltás javasolt.
Egy tb-s urológus volt olyan kedves, hogy írt nekem egy kérvényt , melyhez csatolta a szakvéleményeimet és leírta benne azt, hogy mit szeretnék, sőt még azt is, hogy Ő elvégezné a műtétem, valamint, hogy a műtét közben , a kórháznak felmerülő anyagi költségeit is fedezem,de sajnos a kórház, ahol elvégezte volna , visszadobta az egészet 3 szavas indoklással: " Nem Járulunk Hozzá "

Úgyhogy szerintem manapság már nincs vagy csak nagyon ritka az, ha valakinek a 3 szakvéleményre megcsinálják a kasztot.
Ha mégis tud valaki valami lehetőséget, akkor kérem én is, hogy írja ide meg.

A többiek nevében is köszönöm!

Szabina.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49460

  • Szabina
  • Szabina profilkép
-az lemaradt, hogy a méltányosságinak is utána jártam az oepnél.
Egy rendkívül kedves hölgy segített a kérdésben, de amikor átküldte nekem, hogy mik is kellenek a kérvény benyújtásához, na akkor mondtam azt, hogy ezt szinte lehetetlen elérni, elintézni.
Úgyhogy erről is letettem.
Egyébként Pesten a telkiben dolgozik egy urológus, akivel egyszer szintén váltottam egy levelet ezzel kapcsolatosan.
Akkor Ő azt írta nekem, hogy elvégzi a műtétet, ha megvan a 3 szakvélemény, viszont árat nem írt, pedig kétszer is rákérdeztem, hogy mindezt mennyi pénzért tenné...

Nem fírtattam, mert gondolom 150-200 körüli összeg lehet ott is.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49461

Szia! Szakvéleményre Gasztonyi doktor úr TB-re írja fel a gyógyszert.Bármilyen nehéz, meg kell tanulnod türelmesebbnek lenni, különben idegileg kikészülsz, és akkor amiatt csúszik az egész átalakulás!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49465

  • cinnamoncake
  • cinnamoncake profilkép
Kedves E.Bea!
Tehát ha elmegyek Gasztonyi doktor úrhoz az androcur tabblátét nem horrorisztikus 20 ezer feletti áron kell kiváltanom? Mert én úgy tudom magánrendelésen nem kaphatok sem eü 100 támogatást, sem normatív TB támogatást. DE ezek szerint mégis?! Válaszod előre i nagyon köszönöm!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49466

  • Endee721
  • Endee721 profilkép
Szió!
Az jutott még eszembe, hogy dr. Király Istvánt is megkérdezhetnéd, hogy ő Szegeden nem csinálna kasztot méltányosságira.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49470

A szakvélemények bemutatása óta nekem TB-re írja fel a gyógyszert.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49472

  • DarkeYvonne
  • DarkeYvonne profilkép
Cinnamoncake, úgylátom a lehető "legjobb" kombinációkat találtad meg. Gasztonyira a gatyádat is ráfizetheted, úgy le fog húzni anyagilag és emellett egy csapnivaló orvos TS HRT szempontjából értsd.: halvány lila dunsztja sincs, hogy kéne egy TS hormonadagját és hormonszintjét beállítani, már már életveszélyes dózisokat és hót fölösleges, káros készítményeket ír föl. Emellett receptenként tejelhetsz neki 5 000ft-ot, az alap vizsgálati díj mellett, ami nem tudom most mennyi, de 5 000ft-ból ki lehet váltani 2 doboz 3x28-as Estrimaxot. És akkor el se küld szinte semmilyen fontos kivizsgálásra. Kasztráció szemponjából is a "legjobbat" találtad meg úgylátom, 300 000Ft ért Tizedes úr dolgozik. És akkor ehhez még vedd bele, hogy minden egyes konzultáció alkalmával 10 000Ft-ot le fog rólad gombolni az a pénzhajhász ...... alak. ( Nem akartam csúnyát írni.) Szegeden feleenyiből megúszod a kasztrációt. Szóval, ha itt írod, hogy milyen rosszul állsz anyagilag javaslom ne a lehető legdrágább és egyben kb. a legroszabb helyekre menj.
Ui.: Akkor élsz, vagy akkor tudsz élni nőként, ha leszorítod a heréidet? :O Vagy én nem értem ez a kombináció hogy jön össze.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49481

  • cinnamoncake
  • cinnamoncake profilkép
Lehető legrosszabb helyek, hát de mit csináljak, ha egyszerűen más el se lát, illetve bunkó? Vagy várjak fél évet hogy bejussak a semmelweis-re és ott se fognak kivizsgálni ahogy itt olvasgatom. Aztán kapok valami enyhe dózist amivel sokra nem megyek?! Segítséget kértem hogy hátha tud valaki bármiben segíteni tanácsot adni, nem arra hogy kioktass és még egy használható információt se adsz, ezért felesleges írni...
- E. Bea; Megírnád nekem privátban vagy itt hogy így mennyi a gyógyszerköltséged havonta, ha szépen megkérlek? :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49483

  • Enii
  • Enii profilkép
Mert aztán a Gasztonyi olyan kedves meg aranyos, hogy kenyérre lehetne kenni, Tizedesről meg nem is beszélve. Mondjuk ő legalább, ha fizetsz neki próbál nem idiótán hozzád állni,(mert ugye a pénz az nagy úr) de nem mindig jön össze, a hátad mögött meg akkor is megvan a véleménye rólad, és úgy is fog ellátni téged. Ha nem vagy neki szimpi és nem férsz bele a hülye elképzeléseibe, fizethetsz neki akármennyit, csak össze fogja csapni az egészet. Bár a kasztrációt azért megcsinálta eddig mindenkinek rendesen, legalábbis én nem tudok olyan esetről, ahol kasztrációs műtét során is pocsék munkát végzett volna. De nem muszáj a SOTE-ra menni, mehetsz a MÁV kórházba is a Szabolcs prof.-hoz, ő is ugyanannyira ért hgozzá kb. mint a Gasztonyi, csak legalább nem gombol le rólad súlyos összegeket minden alkalommal. Hozzá háziorvostól kért beutalóval tudsz bejutni. És annyi gyógyszert ír föl neked amennyit akarsz. Legalábbis én úgy mentem oda, hogy előtte feketén szedtem napi 4mg Estrimaxot és 50mg Androcurt és meg se kérdezte, hogy ezt ki állította be nekem így, kapásból felírta. Kivizsgálni rendesen ahogy kellene, meg sehol nem fognak itt BP-n, legalábbis én nem ismerek ilyen endokrinológust. Sajnos ez a helyzet jelenleg, de ha gondolod elmehetsz Szegedre is, én úgy hallottam az ottani dokik jobbak, többen járnak hozzájuk innen a fővárosból is. Na de szóval, ha már ilyen hülyén dolgozik itt az összes endoki, akkor én a helyedben az olcsóbbik megoldást választanám, ha nem lenne pénzem. De persze azt csinálsz amit akarsz, nem döntheti el helyetted senki, hova menj. Amúgy attól meg elárulom neked nem fogsz jobban nőiesedni, ha életveszélyesen nagy dózisban szeded a hormongyógyszereket, csak a rizikófaktorokat növeled vele. Javaslom olvasd el a régebbi SOC (Standards of Care) nevű dokumentumot, hogy mit ír a TS-ek hormonkezeléséről, amit nemmellesleg az itt felsorolt endokrinológusok közül hírből sem ismer egyik sem. Max napi 4mg Ösztradiol( Nem Etinil Ösztradiol! ami a Dianne35 és a Cypromix nevű "csodás" készítmények egyik hatóanyaga) bevitelét írja elő, ha gyors változást és eredményt szeretnénk. Ennél nagyobb dózisokat veszélyesnek és eredménytelennek írja le és ez a gyakorlatban is bizonyított, láttam már rá nem egy példát és olyan esetet, ahol problémák is voltak belőle. Ha ezt a sok információt használhatatlannak, kioktatásnak és nem segítségnek veszed, akkor csak annyit tudok mondani, hogy nagyon sajnálom. A felsorolt orvosok elérhetőségei, kint vannak a Transvanillán, ne kelljen már azt is ide begépelnem, azért lett kitéve. Olvass el mindent a transvanilla oldalán, tök jól le van írva nagyon sokminden a hormonkezelésről és más egyéb dolgokról is. Meg nézegess vissza a fórumtémákban, találsz egy csomó információt, tapasztalatot, véleményt a dokikról.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49484

  • Szabina
  • Szabina profilkép
Köszi Eni, én minden infónak örülök!
Cinna , tapasztalatból tudom, hogy milyen nehéz a mindennapokban nekünk, de a türelem és a kitartás, hidd el, meghozza majd a gyümölcsét.
Nekem már több,mint egy éve megvannak a szakvéleményeim, mégis a mai napig hrt és női név nélkül élem az életem.
A munkahelyemen férfi névval, pasiként dolgozom, amitől nap, mint nap fel áll a nem létező szőr a hátamon, de megteszem, mert csak így tudok pénzt spórolni a műtétekre és a hrt-.re.
Tudom, sok ts nem tudná azt megtenni, amit én, hogy összeköti a haját, lemossa a sminkjét és elmegy férfiként dolgozni, így érvényesülni a mindennapokban, de én így tudok majd egyről a kettőre jutni.
Nem tudom meddig kell még így tennem, és azt sem, hogy meddig lehet ezt lekileg és érzelmileg bírni, de egynlőre kitartok, mert tudom, hogy a célegynesben vagyok, látom a fényt az alagút végén.
Mindezt azért írom, hogy Neked, és mindenki másnak erőt küldjek és kitartást kívánjak.
Az is fontos, hogy ne akarjunk mindent egyszerre.
A hormonháztartásba való belenyúlás szerintem is, mint ahogy a többiek is írták többször, több helyen, orvosi felügyelet nélkül butaság, felelőtlenség és veszélyes.
Én is megtehetném, hogy feketén szerezzek be ezt, azt, és tömjem magam vele, de nekem fontos a családom miatt az, hogy minél tovább egészséges és jó életet élhessek.
Még akkor is, ha ez még több kitartást és türelmet kíván tőlem ismét.

Szóval picit türelmesebben, nyugodtabban álljatok a témához, tudom, hogy egy életünk van, de nem mindegy, mikor ér véget és az sem, hogy hogyan.
Főleg nem, ha az igazi énünk, az , amit valóban magunkénak érezhetünk még előttünk van.

Nem kioktatás, csupán vélemény és együttérzés.

Köszi mindenkinek a sok hasznos infót eddig és ezután is.

Szerintem bántanak minket önhibánkon kívül eleget, elegen.
Legyen itt béke és segítsük egymást, ahol csak tudjuk.

Szeretettel: Szabina.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49487

  • Enii
  • Enii profilkép
Hát igen, Szabinának teljes mértékben igaza van és azok alapján, amiket leírt példát lehet venni róla, ahogyan hozááll a dolgokhgoz és hogy a nem túl jó helyzete ellenére is ilyen kitartóan csinálja azt, amivel végül el tudja érni a célját. És nem az az első pénzkereseti ötlete, amikor belebotlik az első nagyobb megpróbáltatásokba, hogy akkor adjuk föl az elveinket (már ha van), alacsonyodjunk le egy jópár szintet és menjünk el k..válkodni, mert az könnyű pénz (ahogy egy másik hasonlóan gondolkodó sorstársam mondta). Hanem rendes, tisztességes munkával, becsületesen, kitartóan összeszedi a pénzt rá. Nemmellesleg utána pedig sokkal többre fogja értékelni azt, amit elért. Köszi, hogy megosztottad velünk ezeket, sok sikert kívánok neked a továbbiakban és remélem hamarosan nálad is rendeződnek a dolgok.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49488

A Gasztonyi doktor úr az 5000Ft-on kívül nem kér más pénzt, és azt is az intézetnek fizeted be. Gyógyszernél pedig 4mg Estrin kívül Androkurt vagy Cipromixet ír, amit választasz.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49492

  • Enii
  • Enii profilkép
Én úgy emlékeztem, hogy receptenként 5 000Ft + a vizsgálati díj, mert én is voltam ott egyszer anno, de ha te hozzá jársz, akkor úgy van, ahogy mondod. Mindenesetre az 5 000Ft is sok annak, aki rosszul áll anyagilag és ahogy korábban is mondtam, abból 2 doboz 3x28-as Estrimaxot ki lehet váltani, így meg a dupláját kell fizetni. Neked 4mg-ot ír föl? Mi történt vele? Megjött az esze, miután probléma volt a fölöslegesen nagy adagokból? Eddig mindenkit ilyen 6mg-os életveszélyes adagokkal, meg napi 100mg Androcur bombázott. A Cypromixet is szerintem addig fogja fölírogatni, amíg valakinek nem lesz attól is valami baja. főleg azt nem vágom, hogy ismerek olyan sorstársat, aki már majdnem 2 éve túl van az SRS-en és szedeti vele azt a hülye Cypromixet a napi 4mg Estrimax mellett. Ő meg szedi is, hiába mondom neki, hogy nem kéne, mert egyrészt teljesen értelmetlen és még káros is.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49516

cinnamoncake beküldte:
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, bárki aki tud valamit nagyon szépen kérem írjon nekem! Szóval, még hormon terápia előtt állok, mind három papírom meg lett, betudom adni a nem-és névváltoztatást, elvileg nőként már nőgyógyász is ellát hormonnal, mert amiket itt olvasok a Budapesti állami endokrinológiákról egy rémálom. Gasztonyihoz lenne pénzem, nehezen de össze tudnám rakni, csak éppen a havi 30 ezres gyógyszer költséget nem tudnám kifizetni, mivel ő csak 100%-osan írhat fel gyógyszert. Viszont hiába fogok férfi hormon blokolókat szedni, undorodom a herémtől, idegesít hogy termeli a férfi hormont, és mivel mindennap leszorítom így nagyon fáj éjszaka minden egyes nap fájdalom. De ha nem szorítom le akkor meg... Inkább le se írom, de én meghalnék mint hogy újra férfiként éljek. Találtam kasztrációt plasztikai sebésznél, de ennek az ára 300.0000 forint. Mivel nincs saját jövedelmem és édes anyám egyedül nevel (rokkantnyugdíjas) - Nem vagyok valahogy jogosult ingyenes kasztrációra? Én nem tudok még egy évet (másfél) várni hogy a vaginopalsztikára beadjam a méltányossági papírt. Most vagyok utolsó éves gimnáziumba, felvettek egy "kisegítő" iskolába, ahol elfogadnak transzként, de ez az egy évem van hogy normális nő legyek és betudjak illeszkedni a társadalomba... Lassan már a gyomrom szó szerint tönkre fog menni, annyira aggaszt az állapotom. Tudna bárki bármilyen lehetőséget hogy sterilizáljanak? Előre is köszönöm a választ!

Próbáld kibírni türelemmel Gasztonyinál az egy év kötelező hormonkezelést. (A fekete hormonozás helyett azért ez biztonságosabb és költséghatékonyabb. Persze, tudjuk milyen orvos, névváltás után már máshoz is mehetsz.) A vizsgálatokat, amiket ő kér, azokat pedig a háziorvos által írt beutalóra is elvégezheted a helyi szakorvosi rendelőben. Ha mindenáron a legolcsóbb módon kívánsz megszabadulni az eredeti hormontermelő mirigyeidtől, előzetes névváltás után Szegeden 150 ezerért elvégzi Király doki. Szintén a szegedi klinikán ugyanennyiért vagy rászorultsági alapon OEP finanszírozással hüvelyképzést Pajor prof. végez. Megértem, hogy ez fontos, nagyon várod, szükségét érzed. Higgadtan, következetesen és fegyelmezetten kell az egész tranziciót végigvinni, nem szabad elkapkodni. Azzal ugyanis akár egy életre megszívhatod!

Napi Estrimax 4 mg & Androcur 50 mg Gasztonyinál mondjuk háromhavonta receptre körülbelül 5 ezer froncsira jön ki egy hónapban + az 5 ezer alkalmanként az Istenhegyi klinikának a felírásért, ahol az orvos dolgozik. Névváltás után mehetsz a Semmelweis Egyetem-re is hormonért. Mivel fiatal vagy, ezért gyors változásra számíthatsz már kisebb adagtól is.

(Még ez a legrövidebb időtartammal bíró folyamat. Lehet kilincselni egyéb kórházak egyéb orvosainál, azonban sokkal hosszabb ideig fog tartani, mire találsz olyan szakembert aki beleegyezik mondjuk kasztrációba vagy hormonfelírásba.)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kasztráció OEP finanszírozottan?! Segítség!!!!! =/ 10 éve 6 hónapja #49517

Lemaradt: Csak a vaginaplasztika esetében elvárás a műtétet megelőző egy 12 hónap hormonkezelés. Az antiandrogént a herék eltávolításáig, ösztrogént viszont életünk végéig szedni kell.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.245 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook