Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Transszexuális ügyek és a korhatár

Transszexuális ügyek és a korhatár 13 éve 2 hónapja #33480

  • DeadGirl
  • DeadGirl profilkép
Sziasztok,

Valaki tudna adni egy aktuális és HIVATALOS leírást a névváltoztatás, szakvélemény kiállítás és hormonszedéssel kapcsolatban? Kíváncsi lennék, hogy hány éves kortól lehet kezdeni ezeket.
Legjobb lenne még reggel 9-10 óra előtt, mert 11re megyek a pszichológushoz és ugyan ő is érdeklődik a dolog után, de jó lenne ha én is tudnék neki mondani valami konkrétumot.

Köszi :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Transszexuális ügyek és a korhatár 13 éve 2 hónapja #33492

Szia!

Igazán hivatalos verzió nem létezik, mert nincs szabályozva, ami biztos, az az, h a pszichológus/pszichiáter jobb ha klinikai, ehhez az utóbbi időben ragaszkodnak (hiába, h hivatalosan nincs szabályozva...). A pszichológusi véleményben általában szerepel a Rohrschach teszt, és a Szondi teszt eredménye, vmint sok rizsa az életedről, és h nem vagy elmebeteg. A pszichiátriai véleény az, ami igazán fontos, abban mindenképpen benne kell legyen a BNO kód (F6400), és az, h pszichiátriai szempontból nem látja akadályát a nemváltásodnak/műtéteknek.
Kell továbbá a te esetedben egy urológiai vizsgálat, tudtommal abban nem kell semmi különös h benne legyen, általános viszgálat elég.
Ha ezek megvannak, mehet a minisztériumba az egész paksaméta (ez részletesen fent van a transzvanillán). Ők 1-3 hónap alatt elbírálják, és küldik az engedélyed, a többit az illetékes anyakönyvi hivatal feladata.
Hormonokat már szakvéleményre is felír pl Gasztonyi professzor, többi doki lehet csak névváltoztatás után, bár ezt nem tudom pontosan.
A szakvéleményeknél úgy tudom nincs korhatár, minden egyébnél hivatalosan 18 év.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Transszexuális ügyek és a korhatár 13 éve 2 hónapja #33504

HIVATALOS leírást a névváltoztatás, szakvélemény kiállítás és hormonszedéssel kapcsolatban?

az sose volt :side: :laugh: tehát aktuális sem létezik
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Transszexuális ügyek és a korhatár 13 éve 2 hónapja #33512

  • Pinky
  • Pinky profilkép
@DeadGirl: a pszichiátriai és a pszichológiai ellátás - bizonyos feltételek esetén - minden állampolgárnak jár hazánkban, életkortól függetlenül. Ennek azonban a kényszerzubbonytól és a felelősségteljes betegéletút-követésig sok verziója elérhető, és egyáltalán nem biztos, hogy a megfelelőt találja meg mindenki. Nekem az jött le az eddigi olvasmányaimból, hogy 18 év alatt szakvéleményt nem szoktak(!) adni, de nem nagyon értem, hogy miért: a büntetőjogi felelősség kérdése szvsz nem hat ki az egyén pszichéjére, ergó nem lesz valaki érettebb személy csak attól, hogy nagykorúvá vált. És meglepne, ha egy lélekgyógyász nem tudná eldönteni valakiről, hogy mennyire felnőtt. :-) Inkább a saját presztízsüket védik azzal, hogy nem adják ki 18 év alatt, nehogy valami baj legyen, és ők feleljenek érte a törvény előtt(?).
----
Kevéske jogi tanulmányaim alapján úgy látom, hogy önmagában az, hogy valaki kiskorú vagy fiatalkorú, önmagában nem kéne, hogy kizárja a nem- és névváltoztatás bármelyik lépését, pusztán arról van szó, hogy a törvényes képviselőnek (gyk. anyukának és apukának) is alá kell írnia, nyilatkoznia kell stb. De lehet, hogy ez egy olyan speciális joghelyzet, ahol az egyén csak és kizárólag önmaga járhat el, a törvényes képviselője útján nem (gondnokolt személy esete?).
Azt hiszem, érdemes lenne egy ilyen területen jártas, nem homofób(!) jogászt megkérdezni, és az ő jogi támogatásával menni a szakvéleményekért, ha más megoldás nincs.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Transszexuális ügyek és a korhatár 13 éve 3 hete #34389

Sziasztok!
16 vagyok, nem rég voltam Dr. Tolnai Valériánál, azt mondta, őt teljesen meggyőztem. Kicsit utána érdeklődik hogy hivatalosan bármi is kimondja-e, h nem adhat 18 év alatt ilyen szakvéleményt. Remélem nem talál semmit, és ad szakvéleményt. Elég bíztató volt, úgyhogy remélem összejön. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Transszexuális ügyek és a korhatár 13 éve 3 hete #34402

  • sziszkó
  • sziszkó profilkép
Szia én szorítok neked!!! :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Vá: Transszexuális ügyek és a korhatár 13 éve 3 hete #34403

Tudomásom szerint nincs ilyen korhatár. Ismerek lányt, akinek 15 évesen (most 20) megvoltak a szakvéleményei.
Úgyhogy hajrá!:cheer:
Egyébként lásd Beni kicsit fentebbi hozzászólását...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
  • Oldal:
  • 1

Oldal elkészítésének ideje: 0.230 másodperc
A pinkvanilla.hu fórumán található hozzászólások a  szerzőik nézeteit tükrözik, és nem a pinkvanilla.hu álláspontját - így az nem vállal felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Nézz ránk itt is!

FacebookGoogleTwitter

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Facebook